Jerman šesti na dirki po Flandriji U23

Jerman šesti na dirki po Flandriji U23

Oudenaarde, 15. aprila – Slovenska reprezentanca do 23 let je nastopila na dirki po Flandriji, kjer je Žiga Jerman s šestim mestom poskrbel za nov dober dosežek varovancev Martina Hvastije, ki so lani zmagali v točkovanju za Pokal narodov.

Jerman je imel pred tednom dni precej smole, ko je padel na dirki Gent Wevelgem, čeprav je že preživel odločilno selekcijo in je bil del vodilne skupine. Tudi tokrat je bil ob najhitrejših kolesarjih na vseh vzponih, o zmagi je nato odločal šprint manjše skupine, v katerem je Jerman iztržil šesto mesto: “Lahko bi bilo tudi bolje, imel sem res dobre noge, verjetno še za kaj več kot to, a sem vseeno zadovoljen. V šprintu sem bil najprej malo zaprt, pihal pa je tudi veter v hrbet, zato nisem uspel priti mimo in še izboljšati rezultata.”

slo1

V nedeljo je potekala tudi mladinska dirka Pariz – Roubaix, na kateri je za dober rezultat slovenske izbrane vrste poskrbel Boštjan Murn z 12. mestom.