Jerman v Rimu zaostal le za zmagovalcem

Jerman v Rimu zaostal le za zmagovalcem

Rim, 25. april – Slovenska reprezentanca do 23 let je na 73. izvedbi enodnevne dirke GP della Liberazione dosegla nov velik uspeh. Žiga Jerman je zaostal le za zmagovalcem Alessandrom Fedelijem, ki je imel pred prvo skupino 45 sekund naskoka, Jerman pa je brez težav dobil šprint zasledovalcev.

Dirka v čast osvoboditvi Rima izpod fašizma je doživela že 73. izvedbo, kolesarji pa so vozili na šest kilometrov dolgem krogu v Rimu. Selektor Martin Hvastija je takole opisal potek dirke: »Na kratkih krogih je bila dirka dinamična od začetka, v pobegu smo imeli Žigo Horvata, a so ubežnike žal ujeli le tri kilometre pred ciljem. Takrat je bila v ospredju le še petnajsterica kolesarjem, mi smo imeli v njej žal le Žigo Jermana. Italijanska ekipa Trevigiani je imela tri svoje kolesarje, ki so izmenično napadali toliko časa, da je Fedeli ušel in si privozil 45 sekund naskoka. Jermanu je ostal le še šprint zasledovalcev, ki ga je z desetimi metri prednosti brez težav dobil. Dosegli smo še en odličen rezultat, s katerim smo lahko zadovoljni.«

jerry

Konkurenca v Rimu je bila zelo močna, tretji je bil Britanec Gabriel Cullaigh, ki je bil tudi na dirki Gent Wevelgem za kolesarje do 23 let v deseterici, slovenska reprezentanca v tej kategoriji pa je še enkrat dokazala, da je to pomlad v izjemno dobri formi. Blesti predvsem Jerman, ki upravičuje naziv enega največjih slovenskih talentov, nenazadnje je že lani na dirki po Sloveniji po prvi etapi oblekel belo majico najboljšega mladega kolesarja. Za drugo mesto je osvojil tudi 25 točk za UCI lestvico.