Jermanu možnost za ponovitev zmage odnesel padec

Jermanu možnost za ponovitev zmage odnesel padec

Iper, 1. aprila – Nedelja je bila v znamenju dirke Gent Wevelgem, kjer so vse kategorije dobile svojo priložnost, na prvi dirki v novi sezoni Pokala narodov se je Slovenija predstavila kot branilka naslova v skupnem seštevku, Žiga Jerman pa kot aktualni zmagovalec dirke v kategoriji do 23 let. Žal se letos sezona ni začela tako uspešno.

Jerman si je po prestopu v kontinentalno ekipo FDJ prav Gent – Wevelgem izbral kot enega glavnih ciljev spomladanskega dela sezone, formo je tempiral za dirko, nato pa mu je smola odnesla možnost za viden rezultat: “Vse je potekalo tako, kot smo si zamislili, na bočnem vetru je skupina razpadla na več delov in ostal sem v ospredju, bilo nas je okrog 20, nato pa je eden od kolesarjev pred mano zapeljal v luknjo med kockami in katapultiralo ga je vame, tako da sem namesto z možnostjo za zmago končal v bolnišnici.” Jerman je izgubil kar nekaj kože, a se je vsaj izognil hujšim poškodbam.

Najboljši Slovenec je bil Aljaž Jarc, ki je končal na 15. mestu, z minuto in pol zaostanka za zmagovalcem iz Nemčije Jonasom Rutschem.