Katrašniku VN Avtomojster, Rogliču in Batageljevi zlato kolo

• Katrašniku VN Avtomojster, Rogliču in Batageljevi zlato kolo

Gašper Katrašnik je na zaključni kolesarski dirki na slovenskih tleh, na 17. veliki nagradi Avtomojster v Podsmreki ponovil lansko zmago. Zlato kolo za najboljšega kolesarja in kolesarko na lestvici Mednarodne kolesarske zveze sta tako kot lani dobila Primož Roglič in Polona Batagelj.

Tako kot lani pa bodo zlato za najboljšega kolesarja na mednarodni sceni podelili naknadno, saj Rogliča v Podsmreko ni bilo. V seštevku je bil na koncu slovenski junak letošnje dirke po Franciji in svetovnega prvenstva boljši od Simona Špilaka in Luke Mezgeca.

Batageljeva je zlato kolo že dobila, za seboj je v seštevku pustila Urško Pintar, sicer zmagovalko VN Avtomojster v ženski konkurenci, in Špelo Kern.

Med mlajšimi člani je zlato kolo osvojil Žiga Jerman, ki je pred današnjo dirko branil devet točk prednosti pred Tadejem Pogačarjem.

A je bil Jerman danes povsem pri vrhu dirki 70 kilometrov dolge dirke, od njega je bil boljši le Katrašnik, na tretjem mestu je končal Rok Korošec.

“Lepo je ponoviti zmago. Lepo je, ker je to zadnja dirka sezone in grem na letni odmor z boljšo vestjo ter zagonom za drugo leto,” so bile uvodne misli Katrašnika, kolesarja novomeške Adrie Mobila, za katero bo nastopal tudi v prihodnji sezoni, le da prvo leto v članski elite kategoriji.

“Mislim, da vsako leto napredujem. To je vidno na treningih in po rezultatih. Vsako leto so boljši, manjka pa kakšna zmaga. To šteje in to si želimo. Garali bomo, da jih bo še več. Zagona imam precej, izzivov je precej, želja je,” je dodal Katrašnik, ki je pohvalil delo svojih ekipnih kolegov, po njihovi zaslugi je prišel do sprinta dovolj svež, da je opravil s tekmeci.

Na startu VN Avtomojster so se pojavili tudi nekateri slovenski profesionalci iz svetovne serije. Med tistimi, ki niso na dopustu ali na še kakšni od preostalih dirk, so se v Podsmreki pokazali Jan Polanc, Luka Pibernik in David Per.

(vir: STA)