Klemenčičeva z lepimi spomini na Vallnord optimistično pričakuje SP

• Klemenčičeva z lepimi spomini na Vallnord optimistično pričakuje SP

Slovenski gorski kolesarji so po dolgi vožnji iz Ljubljane v ponedeljek zvečer prispeli v Andoro, na prizorišče letošnjega svetovnega prvenstva. Večina se jih je odločila, da bo torek namenila počitku, na progo sta šla Blaža Klemenčič in Gregor Krajnc.

Klemenčičeva je s selektorjem Robertom Pintaričem v Andoro pripotovala že dan prej, zato ima za seboj že dva dni treninga. Krajnc se je za trening odločil, ker bo od Slovencev prvi dirkal, nastop ga čaka v petek. Tanja Žakelj in ekipa v spustu so torek namenili počitku, na progo in trening bodo šli v sredo.

‘Proga mi je všeč. Je kar spremenjena. Klanca je veliko, tehnično pa ni tako zahtevna. Še vedno je zahtevna, je veliko skal in korenin. V mokrem zna biti težko in nevarno, ampak vremenski obet je dober,’ je prve vtise s proge strnila Klemenčičeva.

Gorsko kolesarski park v Vallnordu je na nadmorski višini 1950 metrov, kar bi na tekmovalce lahko vplivalo, tu so še za zadnje mesece nizke temperature. ‘Čuti se nadmorska višina. Nimam izkušenj s tem. Sem dirkala tukaj, ampak se pozna, da nimam višinskih priprav. Prvih 20 iz svetovne lestvice je verjetno imelo višinske priprave, s Tanjo sva iz tega izvzeti. Na treningih nisem šla do konca, dirka bo naredila svoje. Raje dirkam na toplem in suhem, ampak tudi v hladnem sem naredila dobre rezultate. Včeraj je bilo tu 30 stopinj, danes 10, to je 20 stopinj razlike,’ je razložila izkušena slovenska reprezentantka.

Po zadnji dirki svetovnega pokala v Val di Soleju je bila Klemenčičeva dolgo časa v igri za najvišja mesta, na koncu pa je boj za četrto mesto izgubila. Kljub temu je v Andoro prišla optimistična, želi pa si podoben razplet kot v Italiji pred slabima dvema tednoma.

‘Upam na to, da nas bo čim več v igri, da bo zanimivo za nas in gledalce. Za dirko si želim, da pridem v cilj izmučena, da bi rekla, to je to. V Val di Soleju sem se vmes ‘šparala’, malo taktizirala in se ni izšlo. Leta 2013 je bila zadnja dirka tukaj, to je bila moja najboljša dirka tiste sezone,’ napoveduje 35-letnica.