Ko diši po klasikah, zmaga Sagan


 • Ko diši po klasikah, zmaga Sagan

  Ko diši po klasikah, zmaga Sagan

  Quimper, 12. julij –  Svetovni prvak Peter Sagan je zmagal v ciljnem sprintu pete etape kolesarske dirke po Franciji, ki je v dolžini 204,5 kilometra potekala med Lorientom in Quimperom. Rumeno majico vodilnega je zadržal olimpijski zmagovalec s cestne dirke Belgijec Greg Van Avermaet, sedmi v peti etapi.

  V etapi je bil drugi Italijan Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida), tretji pa Belgijec Philippe Gilbert (Quick Step).

  Na 34. mestu je v času zmagovalca prišel v cilj najboljši Slovenec Primož Roglič (LottoNL- Jumbo), ki je v skupnem seštevku pridobil dve mesti in je 19., za Van Avermaetom pa zaostaja minuto in 17 sekund. Na 107. mestu pa je bil drugi slovenski udeleženec dirke Kristijan Koren (Bahrain Merida, +3:07), ki je skupno 83. (+7:21).

  Sagan, ki je dan prej v četrti etapi izgubil dvoboj v ciljnem sprintu s Kolumbijcem Fernandom Gavirio in zasedel drugo mesto, je dan pozneje na nekoliko bolj strmem delu zaključka naslednje etape ugnal vse tekmece.

  Američan Tejay van Garderen v skupnem seštevku na drugem mestu za vodilnim zaostaja za dve sekundi, med deseterico z manj kot desetimi sekundami zaostanka pa so še Belgijec Philippe Gilbert, Britanec Geraint Thomas, Francoz Julian Alaphilippe in Bob Jungels, ki so razvrščeni do šestega mesta.

  V četrtek bo šesta etapa potekala med Brestom in Mur de Bretagnejem v dolžini 181 km.

  (Vir: STA)

  Comments are closed.