Koordinator in novi selektorji v gorskem kolesarstvu

• Koordinator in novi selektorji v gorskem kolesarstvu

Odbor za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski Zvezi Slovenije,  se je odločil za nov način dela reprezentance gorskih kolesarjev. Novost, ki stopi takoj v veljavo, je predvsem v dejstvu, da se sistem vodenja reprezentanc spreminja na način, da ima vsaka disciplina svojega selektorja, hkrati pa se vzpostavlja funkcija koordinatorja reprezentance, ki bo usklajeval reprezentanče akcije in delo selektorjev.

Nova vodstvo reprezentance je naslednje:

Koordinator reprezentance: Luka Žele

Selektorji po disciplinah:

• XCO: Matjaž Budin (pomočnik za mlade kategorije Gregor Dimic)
    • DH & Enduro: Miha Jakopič
    • BMX: Tilen Frank
    • BMX Freestyle: Luka Kovič

Selektorji bodo skrbeli za planiranje in izvedbo posameznih reprezentančnih akcij. Z novim načinom dela bodo posamezne discipline dobile močnejšo podporo s strani selektorjev, saj je vsak od njih močno vpleten v delo s tekmovalci iz posamezne discipline ter jih spremlja skozi celotno sezono.

Pomembna novost je tudi uvrstitev discipline BMX Freestyle v gorskokolesarsko družino na KZS, ki kot mlada olimpijska disciplina v tujini hitro pridobiva na veljavi, pri nas pa je še v povojih. Luka Kovič bo kot selektor skrbel za razvoj tekmovalcev ter pomagal pri razvoju discipline pri nas.