Korošec v Tarragoni tik za stopničkami

Korošec v Tarragoni tik za stopničkami

Tarragona, 29. junija – V sredo so svoj vrhunec na Sredozemskih igrah v Tarragoni dočakali tudi cestni kolesarji. Slovenija je poslala močno zasedbo pod vodstvom članskega selektorja Andreja Hauptmana, ki je bila pripravljena na zelo nepredvidljivo in zahtevno dirko, ki je obiskala tudi gore v okolici Tarragone.

Pravico do nastopa so imeli le kolesarji, ki niso še nikoli dirkali za katero od ekip iz svetovne serije in so mlajši od 29 let, zato je Hauptman v Katalonijo odpeljal Žigo Jermana, Gašperja Katrašnika, Roka Korošca, Tadeja Pogačarja, Jako Primožiča in Izidorja Penka. Fantje so se že prej dogovorili, da bo kapetanska vloga pripadla tistemu, ki se bo najbolje počutil, veliko je bilo odvisno tudi od razpleta dirke.

Na koncu najvišje Korošec

Jerman, Katrašnik in Korošec so bili aduti za razplet s šprintom in do njega je po 143 kilometrih tudi prišlo, Korošcu pa je le malo zmanjkalo za zmagovalni oder, končal je dirko na četrtem mestu. Prvo in drugo mesto sta osvojila Italijana Jalel Duranti in  Filippo Tagliani, tretje mesto pa Portugalec Rafael Silva.

Katrašnik je bil na koncu trinajsti, Pogačar pa petnajsti. Izmed Slovencev je dirko končal še Primožič, ki se je uvrstil na 25. mesto. Na cestni dirki sta se pomerili tudi Špela kern in Urška Žigart in obe končali v deseterici. Zmagala je izvrstna Italijanka Elisa Longo Borghini, ki blesti tudi na največjih dirkah sveta, saj v ženski konkurenci niso veljale enake omejitve kot v moški. Kernova je na koncu zasedla visoko šesto mesto, Žigartova je končala le mesto za njo.