Lep del reprezentance že v Dohi

• Lep del reprezentance že v Dohi

Doha, 7. oktober – V večernih urah prvega petka na 83. svetovnem prvenstvu v kolesarstvu, ki ga tokrat gosti glavno mesto Katarja, je na arabski polotok prispel tudi največji del slovenskega dela odprave. Prek Zagreba so v Doho prispeli udeleženci prvega dela prvenstva, ko bodo na sporedu vožnje na čas v vseh kategorijah. Z izjemo posameznic pa bo Slovenija tokrat zastopana prav v vsaki disciplini. Že včeraj so v Katar, ki se v teh dneh razbeli do kakih 37 stopinj Celzija, prispele tudi članice edine slovenske poklicne zasedbe BTC City Ljubljane, ki so danes že opravile prve kilometre po razbeljenem asfaltu. Sedmerica, na katero bdi Gorazd Penko je tako preizkusila razmere za dirkanje. Že v soboto pa bo tudi uradni trening, ki bo na progi edini in to za vse kategorije. V svoji zasedbi LottoNL Jumbo je ceste preizkusil tudi Primož Roglič, ki je v tem letu v uri resnice že dvakrat osvojil mesto med najboljšo desterico in to bo njegov cilj tudi v sredo, ko se bodo kronometri zaključili prav z nastopom najboljših kolesarjev na svetu. Čeprav je že po olimpijskem nastopu dejal da ga v nadaljevanju sezone ne bo več na kolesu na največjih tekmovanjih se je Kisovčan odločil drugače. Za nameček so ga za dosežke v njegovi prvi sezoni v elitni druščini »nagradili« tudi v njegovi ekipi.

»Zelo pomembno bo vse. Logistika predvsem. Mi smo že takoj prvi dan ob treningu poskrbeli tudi za nakup dovolj tekočine. Tu seveda menim le vodo. Vsaj za zdaj je vse potekalo dobro in ne pričakujem nobenih večjih zapletov. Dekleta se pretirano niso pritoževala nad razmerami, enostavno so v tem delu sveta take kot so in čim prej to odmisliš bolje je. Zelo se bomo posvetili zadnjemu treningu, nato bo pomembna priprava, ki bo tokrat predvsem psihološka. V nedeljo pa si v prvi disciplini na prvenstvo želimo izboljšati naš doslej najboljši izid ko smo bili osmi,« je precej dobre volje pripovedoval selektor ženske vrste in šef stroke pri slovenski ženski vrsti iz svetovne serije Gorazd Penko, ki je vratih hotela Melia sprejel tudi svojo hči Karin in sina Izidorja, ki sta tudi sestavni del slovenske reprezentance. Seveda vsak v svoji ekipi.

Naslednji del slovenske odprave v Doho pride pozno zvečer v ponedeljek, zadnji del pa v sredo, ko bodo prispeli tudi člani slovenske elitne druščine za cestno dirko Luka Mezgec, Grega Bole in Luka Pibernik. Obenem bo prišel tudi selektor Gorazd Štangelj, vse pa bo pod budnim očesom predsednika zveze Tomaža Grma.

Dare Rupar (KZS)