Luka Mezgec na klasiki v Almerii na stopničkah

Luka Mezgec na klasiki v Almerii na stopničkah

Roquetas de Mar, 18. februarja – Slovenski šprinter Luka Mezgec je na minulih dirkah že dokazal, da je v zelo dobri formi, zato je na enodnevni klasiki v Almerii, ki tradicionalno pripada šprinterjem, dobil kapetansko vlogo v ekipi Mitchelton Scott. Izkoristil jo je  s tretjim mestom.

Najbolj zahteven del dirke je bil na sporedu na sredini, ko so si trije vzponi sledili eden za drugim. Tam je Mitchelton Scott v ospredju narekoval močan ritem in se poizkušal otresti klasičnih šprinterjev, da bi imel Mezgec več možnosti, a jim načrt ni popolnoma uspel. V ospredju sta ostala Pascal Ackermann in Marcel Kittel, oba Nemca sta bila na koncu hitrejša od Mezgeca.

»Vse čestitke fantom za odlično vožnjo, v ospredju so skoraj 100 kilometrov sami narekovali močan tempo, čeprav nismo imeli pomoči drugih ekip. Vedeli smo, da bo težko, če bodo težji šprinterji z mano prišli v šprint, na koncu se nam Ackermanna in Kittla ni uspelo otresti. Škoda, bil je težek šprint,« je po dirki povedal Mezgec, za tretje mesto je dobil tudi 125 UCI točk.