Martin Lavrič prek Zwifta do profesionalne pogodbe

Martin Lavrič prek Zwifta do profesionalne pogodbe

Cape Town, 21. novembra –  Mladi slovenski kolesar Martin Lavrič je zmagovalec natečaja Zwift Academy, s tem pa si je prislužil pogodbo z razvojno ekipo do 23 let Dimension Data, za katero med drugim kolesari nekdanji svetovni prvak, Britanec Mark Cavendish.

Zwift Academy je posebno tekmovanje mladih kolesarjev, najboljši trije pa so se zadnjih nekaj dni preizkušali na trening kampu v Južni Afriki, kjer so bili tudi kolesarji ekipe svetovne serije Dimension Date. Le najboljši je dobil nagrado – enoletno pogodbo z ekipo mlajših članov.

Udeleženci akademije Zwift – prijavilo se jih je več kot 30.000 – so imeli več nalog, od treningov na trenažerju, do treningov in dirk zunaj. Lavrič je bil dovolj dober, da se je uvrstil v polfinale in kasneje še v finale, kjer sta bila v Cape Townu njegova tekmeca Novozelandec Alex West in Anglež Oliver Peckover. Danes je Lavrič izvedel veselo novico – da je zmagovalec. “To je noro,” so bile njegove prve besede s solzami v očeh.

Ciljal je na trenažer

“Akademije Zwift sem se udeležil z željo, da pridem v polfinale in osvojim trenažer, na koncu pa sem dobil profesionalno pogodbo. Imam izkušnje z dirkanjem na kontinentalnih ravni kolesarstva, to pa je res izjemna priložnost, da se dokažem,” je povedal Lavrič.

Eden od trenerjev v Dimension Data Elliot Lipski je bil zadovoljen z 19-letnim Slovencem: “Zaupamo v Martina. Pokazal je svoje instinkte na cesti, drugi kolesarji so ga dobro sprejeli. Dobil bo dober program v ekipi in pot v svetovno serijo, če se bo izkazal. To je njegov začetek.”

Za Lavriča je bil vesel tudi eden od zvezdnikov ekipe Edvald Boasson Hagen: “Nekaj naših članskih kolesarjev živi v Toskani, kjer ima bazo tudi ekipa mlajših članov. Verjamem, da bodo pazili na Martina.”

(Vir: STA, foto: Zwift)