Mezgec po naslovu cestnega postal prvak še v olimpijskem krosu


 • Mezgec po naslovu cestnega postal prvak še v olimpijskem krosu

  Mezgec po naslovu cestnega postal prvak še v olimpijskem krosu

  Luka Mezgec in Tanja Žakelj sta državna prvaka v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu. Na DP na Črnem Vrhu nad Idrijo sta slovenski cestni kolesar ter najboljša slovenska gorska kolesarka zadnjih sezon ponovila enak dosežek kot leta 2015 v Kamniku.

  Nekdanji gorski kolesar Mezgec je tako kot leta 2015, takrat v dresu Giant-Alpecina, danes kot član Orice-Scott, dobil dovoljenje svoje cestne ekipe za nastop na DP in jo izkoristil do potankosti. Tako kot v Kamniku kot na Črnem Vrhu je ugnal vse tekmece in osvojil svoj četrti naslov v članski elite konkurenci.

  Kamničan je sicer konec junija osvojil svoj prvi naslov na cestni dirki in je postal eden redkih kolesarjev, ki se lahko pohvalijo z naslovoma državnem prvaka v cestnem in gorskem kolesarstvu.

  Za Mezgecem je danes končal član kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič, ta trenutek najvišje uvrščen slovenski gorski kolesar na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci. Naglič je s tem osvojil naslov državnega prvaka med mlajšimi člani. Tretji je bil Boštjan Hribovšek, lanskoletni prvak v kategoriji elite.

  “Bolj malo nas je bilo na startu, kakšnih 20 v elite in U23 skupaj. Rok Naglič je bil kar močan, je edini Slovenec, ki redno vozi svetovne pokale. Ima znanje in hitrost. Dobro je ocenil progo. Prve tri kroge sem mu težje sledil, šel sem svoj tempo. Ko sem videl, da je začel delati napake, da je utrujen, sem šel naprej. V preteklosti vsaj v Sloveniji ni bilo takega primera, da bi kdo osvojil oba naslova,” je bil zadovoljen Mezgec, ki je dodal, da ga zanima še tretji naslov v enem letu. Pozimi se bo, če bo imel čas, udeležil še DP v ciklokrosu.

  Žakljeva je suvereno osvojila nov naslov državne prvakinje v ženski elite konkurenci. Na startu je imela le eno tekmico, Tino Perše iz Calcit Bike Teama, ki pa je ni resno ogrožala. Žakljeva je od leta 2015 na domačih tleh nepremagljiva, sicer je osvojila sedem naslovov državne prvakinje v elite konkurenci.

  “Tako pač je zadnja leta. Sama si poiščem konkurenco, malo pri sebi, malo pri drugih kategorijah. Tino sem videla le na startu. Sta pa z začetka na ravnini dobro potegnili mladinki. Dirko sem izkoristila za dober trening. Cilj je bil, da grem od začetka čim hitreje. Pomemben mi je bil prehod iz adrenalinskega starta v hiter ritem dirke. V pomoč so mi bili amaterji in veterani, ki so me lovili. Zadala sem si cilj, da pridem v drugi krog prva od vseh skupin, ki smo startale skupaj,” je povedala Žakljeva.

  “Lepo je biti zmagovalec v državi, to mi je vedno nekaj pomenilo. Glede na to, da ni konkurence, pa ne rečem, da bi mi naslovi toliko pomenili, da bi štela, koliko DP sem že zmagala. Ker nas je tako malo tekmovalk, to zmanjša vrednost naslovu,” je vseeno nad slabim stanjem ženskega gorskega kolesarstva v Sloveniji potožila Žakljeva.

  REZULTATI

  (vir: STA, foto: prijavim.se)

  Comments are closed.