Mezgec s četrtim mestom rešil slovensko čast

Mezgec s četrtim mestom rešil slovensko čast

Murska Sobota, 13. junij – Prva etapa dirke po Sloveniji se je vse do zadnjega kilometra razvijala povsem po napovedih, nato pa je padec premešal karte, najboljšo kombinacijo pa je dobil Simone Consonni. Luka Mezgec je čakal Caleba Ewana, a je Avstralec ostal v padcu, nato je po manjši napaki lahko iztržil le četrto mesto.

Ob vstopu v zadnji kilometer tehnično zelo zahtevnega kroga po Murski Soboti je bil Mitchelton Scott v odličnem položaju, nato pa se je Caleb Ewan zapletel z Dylanom Groenewegnom in pristal je na tleh. Padel je tudi adut Adrie Mobil Dušan Rajović, v ozadju je ostal Marcel Kittel, pa tudi Žiga Jerman in še nekaj tihih favoritov za zmago.

Če bi ostal še 50 metrov …

»Kar naenkrat Ewana ni bilo več za mano, z Rogerjem Klugejem sva se spogledala, ko sva 800 metrov pred ciljem ostala sama, čakala sva ga do zadnjih 500 metrov, nato pa sem v glavi preklopil in se sam spustil v šprint. Zadnjih metrov si pred etapo nisem pogledal, saj bi moral že pred tem zaključiti svojo nalogo, naredil sem napako in prišel na veter takoj za zadnjim zavojem. Glede na kolesarje pred mano bi bila lahko dosegljiva tudi zmaga, če bi še 50 metrov ostal za Bonifaziem, predvsem pa sem razočaran, ker nam ni uspelo sestaviti pravega šprinterskega vlaka za Ewana, to je bil pred dirko naš glavni cilj,« je bil kljub četrtemu mestu razočaran Mezgec, nato pa še dodal: »Od januarja dalje nisem šprintal na svoj rezultat, kar tako, brez posebnega treninga, pa to enostavno ne gre.«

»Ko se je zgodil padec, sem bil ob Groenewegnu, komaj sem se izognil temu, da bi tudi sam zadel tla. Nato je bilo v skupini veliko zmede, pritisnil sem na pedala in na srečo se je izšlo na najboljši možen način. Nisem pričakoval te zmage, zato mi pomeni še toliko več,« je bil razumljivo precej boljše volje Simone Consonni, ki je ekipi UAE Emirates privozil nepričakovano zmago.

Dve majici za slovenski ekipi

Zadovoljni so lahko tudi v slovenskih ekipah, Nik Čemažar je v ubežni peterici predstavljal nacionalno ekipo, Jon Božič Adrio, Avstralec Ben Hill pa Ljubljano Gusto Xaurum. Hill je dobil tudi dva leteča cilja in edini gorski cilj na dirki, zato bo v drugi etapi nosil modro majico, Jon Božič pa belo najboljšega mladega kolesarja.

(Foto: Prijavim.se)