Mezgec v Valencii povsem v ospredju

Mezgec v Valencii povsem v ospredju

Valencia, 11. februarja – V glavnem mestu pokrajine Valencie se je končala prva prava etapna dirka na evropskih tleh v sezoni 2019. Slovenski kolesarji v boju za skupni seštevek niso bili povsem pri vrhu, so pa dobro opravljali svoje naloge pomočnikov v ekipah. Luka Mezgec se je v zadnji etapi izkazal s četrtim mestom, dosegljivo je bilo morda še več.

Matej Mohorič, Jan Tratnik in Kristijan Koren so v dresu Bahrain Meride pomagali Dylanu Teunsu v lovu na skupni seštevek in Sonnyju Colbrelliju v boju za etapne zmage. Na koncu se Colbrelliju ni izšlo, lepo priložnost je imel v tretji etapi, ko mu je Matej Mohorič v zadnjem kilometru dobro pripravil izhodišče za šprint manjše skupine, na koncu pa je Colbrelli ostal ujet ob ogrado in zasedel je le osmo mesto. Bolje je šlo Teunsu, dirko je končal na skupno petem mestu, morda pa bi bil še kakšno mesto višje, če v odločilnih kilometrih sobotne kraljevske etape ne bi imel smole s počeno zračnico.

Dobro se je odrezal tudi Luka Mezgec, ki je bil zadnji mož v šprinterskem vlaku Mattea Trentina. Evropskega prvaka je v drugi etapi popeljal do zmage, možnost za nov uspeh se je ponujala tudi v nedeljskem šprintu v Valencii. Vzponi in še padec v zadnjem kilometru so razredčili skupino, Mezgec je skupaj s Trentinom ostal v ospredju in ga na prvem mestu popeljal skozi zadnji zavoj ter ga dobrih 200 metrov pred ciljem “odložil”. Trentin bi moral le še pohoditi pedala na polno in zmagati, a je Italijanu zmanjkalo moči, zmage se je veselil Dylan Groenewegen, Trentin je bil tretji, Mezgec pa je vseeno uspel iztržiti četrto mesto.

Dirkanje v Španiji se bo nadaljevalo že v četrtek s klasiko v Murcii, v soboto bo na sporedu še preizkušnja v Almerii.