Mezgec že na prvi dirki do 2. mesta


 • Mezgec že na prvi dirki do 2. mesta

  Danes se je z dirko Volta a la Comunidad Valenciana v Španiji začela kolesarska sezona za šest slovenskih kolesarjev. Na etapni dirki, ki jo sestavlja 5 etap, so se v prvi etapi pomerili Primož Roglič (LottoNL-Jumbo), Luka Mezgec (Mitchelton-SCOTT), Luka Pibernik in Domen Novak (Bahrain Merida) ter Marko Kump in Jan Tratnik (oba CCC Sprandi Polkowice).

  Etapa iz Oropese El Marja do Peniscole se je po 191,4 kilometra končala s sprintom. Van Poppel se je odločil za dolg napad, takoj za njim je bil Mezgec. S tem je potrdil svojo odlično pripravljenost, saj je bil edini, ki se je v finalnem šprintu lahko približal Nizozemcu.

  “Zadnjih 10 kilometrov je bilo res hektičnih. Na začetku etape sem dobil solidno podporo ekipe, zadnji mož Michael Albasini pa me je pripeljal v dober, varen položaj takoj za vlak LottoNL-Jumba. Ni mi bilo težko ostati za Dannyjem. Moja pripravljenost je dobra, v samem sprintu pa mi še manjka moč, ki bo še prišla. Konec koncev sem zadovoljen s tem, kar sem naredil čez zimo. Užival sem ob vrnitvi na dirke,” je povedal Mezgec.


  Mezgec_Valenciana


  (vir: STA / foto: Facebook)

  Comments are closed.