Mlada reprezentanca potuje na dirko miru

Mlada reprezentanca potuje na dirko miru

Lipova, 30. maja – Kolesarske reprezentante do 23 let pod vodstvom selektorja Martina Hvastije od četrtka do nedelje na Češkem čaka etapna dirka GP Preissnitz Spa, ki šteje tudi za Pokal narodov. V ospredju bo predvsem Tadej Pogačar, saj so tri etape dirke miru, kot je njeno bolj poznano ime v kolesarskem svetu, zelo razgibane.

Martin Hvastija je dirko na Češkem izkoristil tudi za ogled proge evropskega prvenstva za reprezentante do 23 leta. Z Izidorjem Penkom in Tadejem Pogačarjem so si najprej ogledali progo kronometra, ki bo v Brnu, nato pa še težko traso evropskega prvenstva v Zlinu.

Ob Penku in Pogačarju bodo na zelo pomembni dirki v Pokalu narodov dirkali še Žiga Jerman, Žiga Horvat, Aljaž Prah in Martin Lavrič. Kandidatoma za EP so se preostali na Češkem pridružili v sredo in opravili kratek ogled terena, v četrtek se dirka začenja zares.

Na prologu brez koles z kronometer

Najprej bo na vrsi le dva kilometra dolg prolog, na katerem uporaba opreme za kronometer ni dovoljen, bolj kot za vožnjo na čas bo šlo za dva kilometra dolg šprint. Prva etapa je razgibana, a se bo bržkone odločila s šprintom razredčene skupine, kjer bi lahko bil za zmago zelo nevaren Žiga Jerman.

O skupnem zmagovalcu bosta odločali druga in tretja etapa, obe se končata na vzponu, predvsem druga bo zelo težka in pravšnja za preizkus forme Tadeja Pogačarja pred dirko po Sloveniji. Mladi reprezentanti na Češkem lovijo pomembne točke v lovu za povabilo na dirko Tour de’l Avenir, ki pa se jim po letošnjih uspehih zagotovo ne bo izmuznila.