Mlajši mladinci na etapni dirki v Avstriji

• Mlajši mladinci na etapni dirki v Avstriji

25.8.2019
    Z 68 kilometrov dolgo etapo iz Wenigzella do Passaila se je zaključila etapna dirka Int. Radjugendtour Oststeiermark. Tudi zadnja etapa je bila zahtevna po konfiguraciji, še posebej pa prvih 6 kilometrov vzpona, ko so se povzpeli na 1050 m visoko. In že tu se je naredila velika selekcija saj je v ospredju ostalo še 40 kolesarjev, vse do cilja pa so bili zelo hitri in večja skupina v ozadju jih do cilja ni več ujela. V prvi skupini so bili Slovenci   ves čas zelo aktivni in napadali, vendar pa do resnejšega bega ni prišlo, vse do zadnjih 5 kilometrov, ko sta napadla Belgijec Fredheim in Švicar Markwalder, ki za generalno uvrstitev nista bila nevarna in ju je glavnina spustila. Za njima sta se v beg podala še Italijan Andreaus in Nemec Decker, ki pa do cilja nista uspela dvojice in sta se pomerila za 3.mesto.Vodilna dva sta si do cilja sta si privozila 34 sek pred glavnino, zmagal pa je Belgijec Fredheim. Naši tudi v šprintu glavnine niso blesteli, najboljša pa sta bila Petek na 17.mestu in Kralj 19. V prvi skupini pa sta končala še 33. Jeromel in 38. Gregorčič.
    V skupnem seštevku je danes s pomočjo klubskih kolegov uspešno odbil vse napade in slavil skupno zmago, Avstrijec Hajek. Drugi je bil Belgijec Sagaert + 20 sek, tretji pa Irec Rafferty + 29 sek.  Od Slovencev je danes 4 mesta pridobil Fabijan Kralj in dirko končal na končnem 13.mestu z zaostankom 1.41min.

Skupno slovenski kolesarji:
    13. Fabijan Kralj + 1.41
    21. Vid Jeromel + 3.12
    30. Aljaž Petek + 6.21
    42. Jaka Špoljar + 13.18
    44. Nino Polovič +14.20
    71. Natan Gregorčič + 31.56

REZULTATI 4.etapa in skupaj

20190825_093751

24.8.2019
    3.etapa Radjugendtoura se je začela v Pollau in je bila najbolj ravninska od vseh etap. Na startu so temni oblaki opozarjali na možnost dežja, vendar so jo fantje dobro odnesli, saj je šla etapa od starta proti jugu in mokre ceste sonce pojavile šele v zadnjih 15 kilometrih. Skozi vso etapo so se vrstili pobegi, še najdlje je bil cca 10 kilometrov  dolg beg 4 kolesarjev, kjer je bil zraven tudi Nino Polovič, vendar kaj več kot 30 sekund si po uspešnem lovljenju nemške reprezentance niso privozili.

V zadnjih 10 kilometrih sta z  begom poizkusila tudi Natan Gregorčič in Vid Jeromel vendar neuspešno. V zadnjih dveh kilometrih naši fantje niso našli prave pozicije za ciljni sprint, tako da tudi v današnji etapi niso bili v ospredju. Po treh etapnih zmagah Avstrijcev so danes le morali priznati premoč, a le zmagovalcu Latvijcu Maslovsu, drugi pa je bil vodilni v skupnem seštevku Hajek, tretji pa je bil Nemec Luhrs.
    Od naših je bil najboljši Špoljar na 23.mestu. V skupnem seštevku pa ostaja na 17.mestu Fabijan Kralj.
    Jutri je na sporedu še zadnja, zelo zahtevna etapa s 3 gorskimi cilji in tudi vremenska napoved ni najboljša…
    REZULTATI 3. etapa

23.8.2019
    Druga etapa je bila po profilu najtežja, saj so morali kolesarji v 70 km premagati 1400 višinskih metrov in že po desetih kilometrih se je začel vzpon prve kategorije, ki je bil dolg 9 kilometrov povzpeti pa so se morali 1050 m visoko. Že na prvem vzponu se je naredila velika selekcija in v ospredju je ostalo le še 30 kolesarjev, od naših sta bila v prvi grupi Kralj in Petek. Sledil je dolg spust kjer se je še nekaj kolesarjev priključilo skupini med drugim tudi Jeromel in Gregorčič. V zadnjih 20 kilometrih so se vrstili številni poskusi pobega, beg pa je uspel 3 kolesarjem. Avstrijev Paumann, Nemec Luhrs in Luksemburžan Kess so si hitro prevozili 1min in 30 sek, a je bil 8km pred ciljem še zadnji vzpon v dolžini 3km in kar 10% naklonom. Avstrijcu Paumannu je uspelo slaviti zmag 11 sek pred Nemcem Luhrsom, tretji pa je bil že najboljši iz glavnine Belgijec Segaert tudi + 11sek. Naši fantje so na zadnjem vzponu popustili, najboljši pa je bil na koncu Kralj na 24.mestu + 1min 14 sek. Jeromel je končal na 30.mestu + 1min 50sek, Gregorčič na 32. + 3min 10sek, 48. Polovič +5.39, 50.Petek + 6.04, 57.Špoljar +7.56.
    V skupnem seštevku ostaja v vodstvu Avtrijec Hajek, ki ima 10sek prednosti pred Belgijcem Segaertom in 14 sekund pred Ircem Raffertyem. Naš najboljši je Kralj na 17.mestu z zastankom 1.26min.

Rezultati 2. etapa

22.8.2019
    Start prve etape je bil v mestu Weiz dolžina pa 62 kilometrov. V prvem delu etape je bil teren ves čas razgiban na 24 kilometru pa je bil prvi kategoriziran vzpon, kjer se je skupina sicer močno razpotegnila vendar ni bilo še nobenega pobega. Tudi v nadaljevanju etape so se vrstili poskusi pobegov, vendar so bili vsi neuspešni. 15km pred ciljem se je začel 3 km dolg vzpon prve kategorije, kjer pa je že prišlo do velike selekcije, saj je v ospredju ostalo le še 15 kolesarjev. Od Slovencev sta bila zraven Kralj in Petek, slednja skupina je nato prišla do cilja, katerih zadnjih 500m je potekalo rahlo navzgor.Tudi danes je zmago slavil Avstrijec Hajek, ki je tako ubranil majico vodilnega. Drugo mesto je osvojil Donze iz Švice, tretji pa je bil Irec Rafferty. Od naših se je najbolj izkazal Fabijan Kralj, ki je etapo končal na 10.mestu, Aljaž Petek pa je bil 13 oz. drugi med mladimi kolesarji. Skupno sta sedaj Kralj na 11.mestu, Petek pa 15.

REZULTATI 1. etapa

Članek s prologa