Mlajši mladinci so se dobro odrezali na Dirki miru

• Mlajši mladinci so se dobro odrezali na Dirki miru

Slovenska reprezentanca mlajših mladincev se je pod vodstvom selektorja Mihe Koncilije udeležila etapne dirke v Jevičkem na Češkem (Dirka miru).
    Slovenske barve so med 128 kolesarji iz 21 ekip zastopali Gal Glivar, Aljaž Colnar, Nino Polovič, Jaka Špoljar, Gašper Paulič, Matic Maček, Gaber Vandur in Luka Jablanovec.
    V posameznih etapah so fantje dvakrat osvojili stopničke s tretjim mestom in sicer Matic Maček prvi dan in Aljaž Colnar v četrti etapi. Skupno pa je bil med našimi najvišje Aljaž Colnar peti, Gal Glivar je bil osmi in Matic Maček deveti. Ostali naši pa so se razvrstili takole: 40. Jaka Špoljar , 42. Gašper Paulič, 61.Luka Jablanovec, 65. Gaber Vandur, 66. Nino Polovič.
    Skupne zmage se je po zaslugi odličnih voženj v klanec, ter predvsem prednosti, ki si jo je privozil v zadnji etapi v vožnji na čas, veselil Čeh Vaček
    V ekipni uvrstitvi so zmagali kolesarji italijanske ekipe F.Ili Giorgi naši fantje pa so zasedli 2. mesto.
    Najbolj pomembno pa je, da so se fantje izkazali z ofenzivnim dirkanjem in miselnostjo, da lahko konkurirajo za najvišja mesta.

31959323_10155705786672569_3541223505037099008_n