Mohorič ostaja v zelenem, Jerman blizu stopničk

Mohorič ostaja v zelenem, Jerman blizu stopničk

Elven, 17. avgusta – Pester poletni program slovenskih kolesarjev se nadaljuje, Matej Mohorič je še naprej izvrsten na Binck Bank Touru, kjer tudi po peti etapi ostaja v zeleni majici vodilnega, v Bretaniji pa se je začel Tour de’l Avenir, najbolj prestižna dirka za kolesarje do 23 let. V prvi etapi se je najbolje odrezal Žiga Jerman, ki je v ciljnem šprintu zasedel peto mesto.

»Bila je zelo težka etapa, na polno je šlo od samega začetka, a se je cela ekipa postavila na čelo in nadzorovala prednost ubežnikov. Beg nam je ustrezal, a smo morali njihovo prednost zadržati pod minuto in to nam je na koncu tudi uspelo. Zdaj nas čaka odločilni vikend, na kockah res nimam veliko izkušenj, a sem prepričan, da so moje karakteristike prave za tak teren, zato optimistično pričakujem zaključek dirke,« je po 10. mestu v peti etapi povedal Mohorič, zmagal je Magnus Cort Nielsen.

SLo

V Franciji je slovenske reprezentante pričakala kratka prva etapa s tehnično zelo zahtevnim šprintom, kjer se je cesta precej vzpenjala, zadnji ovinek pa je bil na sporedu le 50 metrov pred ciljem. Žiga Jerman je v dobri formi, a je v zadnji ovinek vstopil nekoliko preveč v ozadju, da bi se lahko boril za zmago. Iztržil je peto mesto, najhitrejši je bil Nemec Max Kanter, že jutri pa bo imel Jerman novo priložnost, da poseže v boj za etapno zmago.