Mohorič tudi v Nemčiji do zmage in majice vodilnega!

Mohorič tudi v Nemčiji do zmage in majice vodilnega!

Merzig, 25. avgusta – Izjemna forma Matej Mohoriča se nadaljuje, po skupni zmagi na Binck Bank Touru je tudi v Nemčijo na Deutschland Tour prišel kot kapetan Bahrain Meride. V drugi etapi se mu je zmaga izmuznila le za nekaj centimetrov, kar ga je le še dodatno podžgalo in danes je v tretji etapi dobil šprint razredčene glavnine, oblekel je tudi majico vodilnega!

Mohorič v letošnji sezoni dokazuje, da ni zastonj veljal za enega največjih kolesarskih talentov tega desetletja. Lanska zmaga na Vuelti mu je dala krila, letos je bil blizu vrha praktično povsod, kjer se je pojavil na štartu, dobil je 10. etapo Gira, postal je državni prvak, v Belgiji je dobil svojo prvo etapno dirko svetovne serije … V Nemčijo je prišel brez izrazitih rezultatskih pričakovanj, a po treh četrtinah dirke je jasno, da je dobro formo zadržal tudi za Deutschland Tour.

Po drugem mestu je bil razočaran

Čeprav je dirka v Nemčiji “le” dirka prve kategorije, je letošnja zasedba zelo močna. Mohorič je že včeraj dvakrat bežal, na koncu ga je v šprintu četverice za nekaj centimetrov premagal Maximilian Schachmann. “Dobro sem dirkal, na vzponu nisem mogel slediti tempu najboljših, ker sem že s prvim napadom pokuril nekaj moči, a sem to nadoknadil na spustu. Na koncu sem bil res blizu, škoda, ker nisem zmagal,” je bil po drugem mestu malce razočaran kolesar iz Podblice.

Očitno ga je to le še podžgalo, v razgibani tretji etapi se je vozil v ospredju, ko se je glavnina razredčila, je ostal z najboljšimi, na koncu pa je dobil šprint skupine, čeprav ga je začel nekoliko preveč v ozadju. Mohorič je le še potrdil, da je trenutno lahko nevaren za zmago na praktično kakršnem koli terenu, prevzel je tudi majico vodilnega na Deutschland Touru in z najboljšimi mora zdržati le še jutri, da se bo veselil še druge zmage na etapnih dirkah v zadnjih 14 dneh!