Mohorič v svojem slogu do prve zmage sezone

Mohorič v svojem slogu do prve zmage sezone

Matej Mohorič je na začetku sezone v odlični formi, saj je po sobotnem močnem zaključku na dirki svetovne serije Strade Bianche danes zmagal na dirki ekstra kategorije GP Industria&Artigianato v Italiji. Do nje je prišel v svojem značilnem slogu – z napadom na zadnjem spustu.

Mohorič je v soboto privozil 11. mesto na dirki Strade Bianche, danes pa je svojo dobro pripravljenost unovčil na dirki, ki se je po 199,2 kilometra končala v Larcianu. Na spustu se je odločil za napad in na koncu slavil svojo četrto profesionalno zmago, prvo v dresu Bahrain-Meride, kateri se je pridružil v letošnji sezoni. Dvajset minut pred koncem dirke je na spustu v svojem značilnem slogu napadel, si je privozil 10 sekundno prednost, do cilja pa se mu je približal le drugouvrščeni Italijan Marco Canola (Nippo – Vini Fantini – Europa Ovini), ki je v cilj prišel s 3 sekundnim zaostankom za Mohoričem. Tretji je bil na čelu zasledovalne skupine prav tako Italijan Davide Ballerini (Androni – Sidermec – Bottecchia).

Mohorič velja za izvrstnega spustaša, to je dokazal že v lanski sezoni na dirki po Španiji in pred leti, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka v konkurenci mladincev in mlajših članov. “Moram se zahvaliti mojih ekipnim kolegom za odlično delo čez cel dan. Vedel sem, da bo vzpon dolg in da sem lahko zraven, tudi če ne porabim veliko energijo. Želel sem pomagati Giovanniju Viscontiju v zaključku, ko je napadel Rafal Majka, sem šel za njim. Znašel sem se spredaj in se odločil vztrajati,” je trenutke priprav na zaključek opisal Mohorič.

“V prvih treh krogih sem naštudiral vzpon in vedel sem, da če prvi začnem zadnji spust imam možnosti. Pred koncem spusta sem se ozrl okrog in videl, da ni nikogar za mano. Do cilja se nisem več obračal. Zmaga je pomembna, ker je moja prva v dresu Bahrain-Meride. Po Abu Dabiju sem dobro treniral in imel dobre občutke. Včeraj sem bil dober na Strade Bianche, danes sem bil še boljši. Zdaj se bom osredotočil na dirko po Italiji,” je dodal 23-letnik, ki je Sloveniji prikolesaril prvo zmago v letošnji sezoni.

Mohoric GP Industria Podium

(vir: STA, foto: Bahrain-Merida)