Mohorič v vodstvu na Binck Bank Touru

Mohorič v vodstvu na Binck Bank Touru

Antwerpen, 16. avgusta – Matej Mohorič tudi na nekdanjem Eneco Touru potrjuje, da je v drugi del sezone vstopil v odlični formi. S kronometrom ni opravil po pričakovanjih, zaostal je za slabo minuto, a je v tretji etapi vse nadoknadil z drznim pobegom, ki ga je končal na četrtem mestu. Etapna zmaga se mu je izmuznila, a si je ubežna peterica privozila minuto naskoka pred glavnino in Mohorič je oblekel zeleno majico vodilnega na dirki svetovne serije v Belgiji in na Nizozemskem.

“Današnji načrt je bil, da ohranjamo stik z ubežno skupino ter osvojimo sekunde, ki smo jih izgubili na kronometru. Na koncu smo vsi zelo dobro sodelovali. Na žalost se ni izšlo za etapno zmago, čeprav so vsi vedeli, da sem najmočnejši. Imamo pa majico vodilnega in naredili bomo vse, da je ubranimo v nadaljevanju dirke,” je za spletno stran cyclingnews.com dejal Mohorič.

“Mislim, da bo tudi četrtkova etapa pisana na kožo sprinterjem, smo pa na današnji etapi videli, da se vse lahko zgodi. Bo težko, vendar bomo naredili vse, kar je v naši moči, da bomo tudi po četrti etapi imeli majico vodilnega. Zelo se veselim zadnjih dveh etap, na katerih bom skušal narediti vse, da bom še naprej oblečen v majico vodilnega ali vsaj, da bom na koncu osvojil kar se da dober dosežek v skupni razvrstitvi,” je še dejal Mohorič.

Jan Polanc (UAE Emirates) je z zaostankom minute in 11 sekund zasedel 32. mesto, v skupnem seštevku je z zaostankom minute na 30. mestu. Borut Božič (+1:11) je bil 78., Luka Pibernik in David Per pa sta se uvrstila na 88. (+1:53) in 114. mesto (+2:32). Božič (Bahrain-Merida) je v skupnem seštevku 69. (+1:49), Pibernik (Bahrain-Merida) 94. (+2:42), Per (Bahrain-Merida) pa 127. (+3:34).