Movrinova začela EP z 18. mestom

Movrinova začela EP z 18. mestom

Brno, 12. julij – S kronometrom mladink se je začelo evropsko prvenstvo na Češkem. Vožnje na čas kolesarji in kolesarke opravljajo v Brnu, na prvem štartu je imela svojo predstavnico tudi Slovenija, Vita Movrin je kronometer končala na 18. mestu. V kategoriji do 23 let slovenskih kolesark ni na štartu.

Movrinova je bila pod vodstvom selektorja Martina Kraška edino slovensko orožje na štartu, 18. mesto med 43 kolesarkami na štartu pa ni slab rezultat. Movrinova je progo premagala v 18 minutah in 16 sekundah, za zmagovalko Vittorio Guazzini iz Italije je zaostala za minuto in 16 sekund.

Do odličij sta prišli še Hannah Ludwig iz Nemčije in Marta Jaskulska iz Poljske. Popoldne je na sporedu še kronometer za mlajše članice, kjer pa Slovenk ni na štartu.

movrin

Za Slovenijo bo še bolj zanimiv jutrišnji dan, ko se bodo v vožnji na čas pomerili mladinci in mlajši člani, kjer Izidor Penko in Tadej Pogačar ciljata visoko, morda tudi na odličje.