Na Pohorju ta vikend svetovni pokal v spustu

Na Pohorju ta vikend svetovni pokal v spustu

Maribor, 26. aprila – Na Mariborskem Pohorju se bodo jutri in v nedeljo pomerili najboljši gorski kolesarji in kolesarke v spustu na svetu, Pohorje bo namreč prva izmed sedmih postaj svetovnega pokala v spustu v tej sezoni. Na štartu je 289 kolesarjev, največ pa slovenski navijači pričakujejo od Monike Hrastnik.

Po uspešno izvedeni tekmi za evropski pokal se kolesarsko dogajanje na Pohorju konec tedna nadaljuje s prvo od sedmih tekem svetovnega pokala v spustu. Tekmovalni del na dvokilometrski progi se bo začel danes z uradnimi treningi, v soboto bodo kvalifikacije, v nedeljo pa finali. Pod drobnogledom bo evropska prvakinja v spustu Monika Hrastnik, lani petouvrščena v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki se je pred letošnjo sezono preselila k francoski ekipi Dorval, letos pa ima še višje cilje.

V priprave tekmovanja je vključenih 250 prostovoljcev, Maribor pa je organizacijo tekme za svetovni pokal dobil za dve leti. Organizatorji upajo, da bodo uspešno kandidirali tudi za prihodnje tekme. Proračun tokratnega tekmovanja znaša 505.000 evrov.

Sicer pa organizatorji tekme vse obiskovalce prireditve prosijo, da se pod Pohorje pripeljejo z javnim prevozom ali s kolesi, saj bo urejeno brezplačno varovanje koles, prav tako morajo upoštevati navodila glede gibanja in varnosti. Posebej je Kvas izpostavil, da proge ne smejo prečkati, razen na posebej označenih prehodih. Organizatorji pričakujejo veliko obiskovalcev, tudi tujih, predvsem z avstrijske Štajerske.

Več informacij o tekmah na Pohorju najdete tukaj – https://www.worldcup.si