Na ZLM Touru odlično peto mesto Jermana

Na ZLM Touru odlično peto mesto Jermana

Goes, 14. april – Slovenska reprezentanca do 23 let je nadaljevala z nizom spomladanskih klasik, ki štejejo za Pokal narodov. Po zmagi Žige Jermana na Gent Wevelgemu in 15. mestu Tadeja Pogačarja na dirki po Flandriji so Slovenci še enkrat več krojili sam vrh.

ZLM Tour je ravninska dirka, kjer pa veliko vlogo igra bočni veter, v katerem se predvsem domačini počutijo kot ribe v vodi, zato dirka še zdaleč ni bila lahka. Peto mesto Jermana je izvrsten rezultat, dolgo pa je kazalo še bolje. »Jon Božič je 90 kilometrov pred ciljem ušel glavnini skupaj s Francozom in Švicarjem, kazalo je zelo dobro, nato pa so jih ujeli 800 metrov pred ciljno črto. Potem smo poizkusili še šprintati, Tadej Pogačar je dobro potegnil, Jerman pa je bil žal malo zaprt. Bil je fotofiniš za tretje mesto, mislili smo, da ga bomo dobili, pa je bil Žiga na koncu peti, kar je še vedno izvrsten rezultat. Veliko smo izvlekli iz dirke, je pa res škoda za Jona,« je potek dirke opisal selektor Martin Hvastija, ki vodi zelo perspektivno generacijo kolesarjev.

Peto mesto za optimizem in vnemo

Tudi Jerman je bil po svojem petem mestu zadovoljen z doseženim: »Dirka je bila hitra in nervozna. Imeli smo pokrit beg, v katerem je bil Jon. Na polovici dirke sem padel in moral zamenjati kolo, potem pa sem porabil veliko moči, da sem prišel nazaj. V sprintu mi je Tadej zelo dobro pomagal, potem pa je sledil fotofiniš za tretje mesto. Zmanjkala sta mi dva centimetra in na koncu sem bil peti, kar je vseeno lep rezultat. Počutim se vedno boljše, zato grem lahko z optimizmom in vnemo naprej.«

Zmagal je Italijan Mateo Moschetti, drugi je bil Belgijec Sasha Weemaes, tretji pa Nemec Max Kanter. V prvi skupini sta nizozemsko dirko končala tudi Pogačar in Jon Božič, Luka Čotar in Matic Grošelj sta prav tako prišla do cilja, zaostala sta enajst sekund.