Naslova prvakov Nagliču in Pintaričevi

• Naslova prvakov Nagliču in Pintaričevi

Krvavec, 22. julija – Na Krvavcu so se za naslove državnih prvakov pomerili najboljši slovenski tekmovalci v gorskokolesarskem krosu. V moški konkurenci je dirka pripadla Roku Nagliču, ki je tako postal tudi prvak v konkurenci do 23 let, v ženski pa je Blaža Pintarič prekinila triletno vladavino Tanje Žakelj.

Pintaričeva (prej Klemenčič) se v zadnjih sezonah bolj posveča maratonom kot krosu, a je na Krvavcu pokazala, da je v zelo dobri formi. Tanja Žakelj ni več tako prepričljiva kot v šampionskih sezonah in Pintaričeva je po letu 2014 spet postala državna prvakinja, obdobje prevlade Žakljeve je očitno končano.

»Dirka je bila precej taktična, dirkali sva ena na ena. Od začetka je potegnila Tanja, kar je normalno, saj ona dirka v krosu, jaz v maratonu. V prvem krogu je videla, da se me ne bo otresla. Vsaka je nato en krog vozila počasi, bilo je zelo taktično, enkrat je skočila ena, drugič druga. V petem krogu sem se na klanec odpeljala naprej in zdržala do konca,« je povedala 38-letnica, ki sploh ne šteje več, koliko naslovov najboljše v Sloveniji ima: »Ne štejem. Enkrat sem bila druga, pred mano je bila Tanja, ki je bila v konkurenci do 23 let. Dobila sem majico državne prvakinje, a jaz tega ne štejem kot zmago. Imam pa kar precej naslovov.« Ob tem je vnovič potrdila, da se kljub dobrim rezultatom v svetovni pokal na dirke v krosu ne bo več vrnila.

Nagliču majica med mlajšimi člani, Dimicu med člani

Za naslove najboljših v državi so se za konec pomerili še moški. V združeni konkurenci mlajših članov in članov je pričakovano zmagal letos najboljši Slovenec Rok Naglič, ki bo tako nosil dres slovenskega prvaka v kategoriji do 23 let, v članski pa Gregor Dimic, ki je bil danes drugi, štiri minute in štiri sekunde za Nagličem. Tretje mesto je osvojil Luka Tavčar.

»Odpeljal sem svojo dirko. Ostali se me niso mogli držati. Po startu sem šel na polno, tako kot se spodobi. Ko sem videl, da mi ne sledijo, sem nadaljeval v svojem ritmu. Na koncu sem celo malo popustil, saj se je še močno ulilo,« je povedal Naglič, ki ga čez teden dni čaka evropsko prvenstvo med mlajšimi člani.