Novak v deseterici, Pogačar se je spogledoval z zmago

Novak v deseterici, Pogačar se je spogledoval z zmago

Zagreb, 22. april – Z etapo do Zagreba se je končala še četrta izvedba dirke po Hrvaški, ki je bila letos ekstra kategorije, najbolj zadovoljni pa dirko zapuščajo kolesarji Bahrain Meride. Iz njihovih vrst prihaja skupni zmagovalec Konstantin Sivcov, pobrali pa so tudi tri etapne zmage.

Eno izmed njih je včeraj na kraljevski etapi dobil Manuele Boaro, ki je do zmage prišel iz ubežne skupine, zelo dobro je z vzponom na Učko pri Rijeki opravil tudi Tadej Pogačar. Na dnu Učke je zaostajal več kot dve minuti in pol, a je nato v odličnem ritmu kolesaril proti vrhu in skorajda ujel ubežnike, na koncu mu je zmanjkalo le 24 sekund.

Lahko bi se boril za etapno zmago

»Danes sem dal vse od sebe. Sem zadovoljen. Žal mi je, da je beg prišel do konca. Lahko sem zadovoljen. Na Biokovo sem pred dnevi popustil, danes nisem. Danes bi se boril za etapno zmago, noge so bile dober, drugi so se spogledovali, a so bili ubežniki predaleč,« je po etapi ocenil Pogačar. Končal jo je na petem mestu, a je pridobil premalo časa, da bi nadoknadil zaostanek z Biokova in se prebil v deseterico. To pa je uspelo Domnu Novaku, ki se je prerinil prav na deseto mesto pred ravninsko zadnjo etapo do Zagreba.

Na njej je imel velike načrte Matej Mohorič, všeč so mu bili tehnično zahtevni krogiu po hrvaškem glavnem mestu, a ga je presenetil dvojec Bardianija, ki se je odpeljal naprej in Mohorič se je moral zadovoljiti s sedmim mestom, v ekipi pa so bili predvsem veseli, da je Sivcov ohranil 11 sekund naskoka pred Pietrom Weeningom in prišel do skupne zmage na Hrvaškem.

Zelo zadovoljni so lahko tudi v Adrii Mobil, pred dirko so zaradi poškodbe ostali brez šprinterja Dušana Rajovića, a jih je pozitivno presenetil hrvaški veteran Radoslav Rogina, ki je na koncu osvojil odlično četrto mesto v skupnem seštevku. Novak je bil deseti, Pogačar trinajsti, Žiga Ručigaj (Ljubljana Gusto Xaurum) pa 19.