Nove stopničke dober obet za SP


 • Nove stopničke dober obet za SP

  Nove stopničke dober obet za SP

  London, 10. septembra – Slovenski kolesar Primož Roglič je dosegel še en lep uspeh. Na dirki po Veliki Britaniji je zasedel tretje mesto, potem ko zadnja, le 77 kilometrov dolga ravninska etapa s startom in ciljem v Londonu, ni postregla s pretresljivimi dogodki in spremembami na vrhu.

  Etapo je sicer v sprintu dobil Avstralec Caleb Ewan (Mitchelton-Scott), ki je dosegel 29. zmago v karieri, šele tretjo letošnjo in prvo po februarju, pred Kolumbijcem Fernandom Gavirio in Nemcem Andrejem Greiplom, vsi najboljši pa so v cilj prišli v glavnini, Roglič kot 18. Skupni zmagovalec dirke je tako postal Francoz Julian Alaphilippe, ki je imel 17 sekund prednosti pred Nizozemcem Woutom Poelsom, Rogličev zaostanek je znašal 33 sekund.

  Zasavčan, edini slovenski predstavnik na dirki, je s tretjim mestom dobil potrditev, da se mu forma po zdravstvenih težavah spet izboljšuje in da je na dobri poti, da bo na koncu meseca, ko bo na sporedu svetovno prvenstvo, dobro pripravljen.

  Polanc in Mohorič napadala

  Avstralski kolesar Michael Matthews je petkovi zmagi na enodnevni dirki za veliko nagrado Quebeca dodal še prvo mesto na VN Montreala. Član ekipe Sunweb je po 195,2 kilometra slavil v sprintu, drugi je bil Italijan Sonny Colbrelli, tretji pa Belgijec Greg van Avermaet. Slovenca Matej Mohorič in Jan Polanc sta nase opozorila z napadom.

  Mohorič (Bahrain-Merida) je napadel na spustu 34 kilometrov pred ciljem, kmalu pa se mu je pridružil Polanc (UAE Emirates). Nekaj kilometrov sta sama lovila preostale ubežnike, jih ujela, nato pa se jima je na čelu dirke pridružil še Avstrijec Gregor Mühlberger. Najvišja prednost, ki jo je imela trojica, je bila 30 sekund. V zadnji od 16 krogov dolge dirke so šli s 15 sekundami zaloge. Kmalu jih je glavnina ujela, a se Mohorič še ni vdal.

  Prelevil se je v pomočnika Italijanu Sonnyju Colbrelliju, ga vodil do zadnjega vzpona in se že umaknil na stran, nato pa je na zadnjem spustu znova ujel priključek, se znašel na čelu dirke znova za Italijana, nato pa se dokončno pomaknil v ozadje.

  Colbrelli je začel sprint za Dancem Michaelom Valgrenom, bil na dobri poti do zmage, toda Matthews je v zadnjih metrih našel pot do prvega mesta.

  Polanc je bil na koncu najvišje uvrščeni Slovenec na 15. mestu in v času zmagovalca. Mohorič je bil 41. z zaostankom 26 sekund, Simon Špilak (Katjuša-Alpecin) 46. z zaostankom 1:51 minute, Grega Bole 67., zaostal je 1:58 minute, Kristijan Koren (oba Bahrain-Merida) pa dirke ni končal.

  Comments are closed.