Novi državni prvaki v cestni dirki med Amaterji

Novi državni prvaki v cestni dirki med Amaterji

V Jarenini pri Pesnici na Štajerskem so se Amaterji, masterji in ženske pomerili na dirki Pokala Slovenije, ki je štela tudi kot cestna dirka za državno prvenstvo. Dirko so končale le kategorije žensk ter masterjev E, F, G, H ter I. Preizkušnja Amaterjev in masterjev A, B, C in D pa je bila zaradi varnosti prekinjena, zato v teh kategorijah nismo dobili novih državnih prvakov.

Kolesarji so se pomerili na krožni vožnji, s krogom, dolgim 17 kilometrov. Ženske A in B ter masterji E in F so se prevozili dolžino treh krogov, ženske C in masterji G, H in I pa dolžino dveh krogov. Trasa je bila zahtevna s precej strmim klancem. Amaterji ter veterani A, B, C in D naj bi prevozili 5 krogov.

V kategoriji Ženske A je zmagala in postala državna prvakinja Laura Šimenc (KD ALPE SIS), druga je bila Maja Škrlj (IZVIR VIPAVA) in tretja Andreja Leskovar (ŠD TINJE).

Med kolesarkami kategorije Ženske B je majico državne prvakinje ponovno oblekla Ajda Opeka (KD BRANIK MARIBOR), druga je bila Tina Brelih (KD ALPE SIS) in tretja Matejka Nabernik (BAM.BI).

V kategoriji Ženske C je majico državne prvakinje prav tako ubranila Ivanka Škerlj (KD BRDA DOBROVO), druga je bila Ivica Rakoš (ŠD TURBO M) in tretja Zdenka Veršnik (JB TEAM).

V kategoriji Master E je bil najhitrejši Lucjan Premrn (IZVIR VIPAVA), ki je postal novi državni prvak, drugi je bil Branko Bojanc (KD SPRINT) in tretji Milan Černigoj (KD – LPP).

V kategoriji Master F je postal državni prvak Andrej Žavbi (TUŠ T.E.A.M.), drugi Borislav Skubic (ŠD TURBO M) in tretji Janez Debeljak (ŠD BAM.BI).

V kategoriji Master G je naslov državnega prvaka obdržal Ljubo Car (KD BRANIK MARIBOR), drugi je bil Marjan Čuden (B.V.G. GULČ – BTS COMPANY) in tretji Ivan Popovič (B.V.G. GULČ – BTS COMPANY).

V kategoriji Master H je državni prvak Ivan Kastelic (B.V.G. GULČ – BTS COMPANY), drugi Zorko Cigoj (KD BRDA DOBROVO) in tretji Ivan Mihovilović (IZVIR VIPAVA).

V kategoriji Master I na prvem mestu Bojan Lampe (ŠD TURBO M), drugi Franc Mikuž (IZVIR VIPAVA), tretji Rafael Končina (KD HRASTNIK).

DP_Pesnica_2017_Rezultati

(vir: prijavim.se)