Na kolesu ni omejitev

Parakolesarstvo

Parakolesarstvo je ena izmed uradno priznanih kolesarskih disciplin pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze (UCI). V parakolesarstvo se vključujejo osebe z različnimi stopnjami invalidnosti – gibalne oviranosti ter slepe in slabovidne osebe. Parakolesarstvo je paraolimpijski šport, uvrščen na poletne paraolimpijske igre pod okriljem Mednarodnega paraolimpijskega komiteja.

DISCIPLINE

Osnovni disciplini sta cestno parakolesarstvo (cestna dirka, individualna vožnja na čas, štafeta ročnih koles) in parakolesarstvo na velodromu (sprint, ekipni sprint, zasledovanje, scratch race). Parakolesarstvo se nadalje deli na poddiscipline, glede na vrsto kolesa, ki ga športnik uporablja.

Ročna kolesa (H)

Z ročnimi kolesi (hand cycling, handbike) tekmujejo športniki s poškodbami hrbtenice (tetraplegija, paraplegija, parapareza…) ter amputacijami obeh nog. Glede na stopnjo poškodbe ločimo 4 kategorije H1 do H5.

PRETEKLI DOGODKI

SVEŽE NOVICE

ČLANI

REPREZENTANCE

Vsi člani reprezentance

POSTANI ČLAN

PIŠITE NAM

Kontaktirajte nas

Želite postati član ali imate dodatna vprašanja?

Kontaktni podatki

Kolesarska zveza Slovenije

Kolesarjenje in kolesarstvo v naši državi je postalo pravo množično gibanje. Vedno več nas je, ki sedemo na kolo, ne le zaradi treningov in tekmovanj, ampak tudi zaradi rekreacije, kvalitetnega načina življenja, druženja in ne nazadnje tudi zaradi naših vsakodnevnih potreb.

Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) želimo vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva združiti v skupnem sistemu članstva KZS, v katerega boste vključeni vsi imetniki članskih izkaznic KZS, kar je v sistemu članstva KZS novost, in imetniki licenc KZS.

• Address: Sunrise Street, 243 Avenue, Manhattan, NV City, NY
  • Phone: +00 4859 7512 1476