Pester program v olimpijskem krosu

• Pester program v olimpijskem krosu

Za prihajajočo sezono je selektor Matjaž Budin skupaj z Odborom za gorsko kolesarstvo začrtal pester reprezentančni program v olimpijskem krosu, ki bo mladim reprezentantom omogočil dirkanje na močnih dirkah izven Slovenije. Tako bodo naši najboljši gorski kolesarji tekmovali v močni mednarodni konkurenci, ter nabirali UCI točke in nabirali dragocene izkušnje.

16. januar

64980697_2300966599987725_6429860548019486720_oReprezentanco bodo sestavljali kolesarji kategorij Elite in U23 ter najboljši starejši mladinci in mladinke. Za reprezentante bo Kolesarska zveza Slovenije organizirala dvoje priprav, testiranja v sodelovanju s Fakulteto za šport tako v laboratoriju, kot tudi na terenu. Dodatno bodo organizirani tudi treningi s poudarkom na razvoju tehnike in trening tekme.

Kolesarji in kolesarke Elite in U23 bodo sezono predvidoma začeli konec marca na Montichiari Castle race. V začetku aprila se v Premanturi odvija močan dvojček s krosom in maratonom, kjer bodo nastopali kolesarji članske kategorije, starejši mladinci pa se bodo udeležili dirke UCI Junior series v italijanskem Nalsu.

Program starejših mladincev bo usmerjen v čim večje število nastopov v svetovni mladinski seriji, ki se je bodo udeležili v Haimingu, takoj po domači močni dirki v Vrtojbi, naslednje pa verjetno na Poljskem. Te se bodo starejši mladinci udeležili ob dobrem poteku sezone, v nasprotnem primeru pa bodo ta čas izkoristili za čim boljšo pripravo na evropsko prvenstvo.

Najpomembnejše tekmovanje prvega dela sezone bo prvenstvo stare celine v Stattegu, deset dni kasneje, 24.5., pa sledi Svetovni pokal v krosu na Češkem. Sledi dirka na atraktivni progi v domačem Kočevju, nato pa starejši mladinci potujejo v Švico na dirko UCI Junior serije v Granichen. Selektor bo odločil, ali se bo mladincem pridružil še kateri od reprezentantov kategorije Elite.

Konec junija reprezentante čaka najpomembnejši nastop sezone, na svetovnem prvenstvu, ki bo v Albstadtu v Nemčiji. Zadnja letošnja reprezentančna odprava pa bo organizirana v septembru, ko se bo reprezentanca odpravila na svetovni pokal v italijanski Val do Sole.

KZS