Pintaričeva na Lanzarotu do zmage, Žakljeva peta

Pintaričeva na Lanzarotu do zmage, Žakljeva peta

Lanzarote, 31. januarja – Tanja Žakelj se na Kanarskih otokih, natančneje na Lanzarotu, pripravlja na novo sezono. Da bi si popestrila priprave, do njenih prvih tekmovalnih vrhuncev je še kar nekaj časa, se je udeležila gorskokolesarske dirke Lanzarote 4 Stage MTB Race in jo končala na skupnem petem mestu. Pri Žakljevi rezultat ni bil v ospredju, želela je le preizkusiti pripravljenost, že danes pa se je preselila na Tenerife, kjer bo nadaljevala priprave.

Dirka je bila sestavljena iz 40, 60 in 80 kilometrov dolgih etap ter 20 kilometrov dolge vožnje na čas (v klanec), Tanja je bila najboljša prav na zadnji, najdaljši etapi, prepričljivo najboljša pa je bila Blaža Pintarič, ki je bila že v lanski sezoni zelo hitra in večkrat boljša od Žakljeve, ki pa se z rezultatom ni pretirano obremenjevala.

FOTO: Grega Stopar

»Zimske priprave v toplejših krajih so se uspešno začele. Vedela sem, da bo to zame težka dirka, saj še nimam dovolj kilometrov, ampak s tem namenom sem tukaj. S terminom priprav in dirke sem zelo zadovoljna, ker imam tukaj za razliko od doma vrhunske pogoje in se lahko pripravljam na sezono. Rezultat ni bil primarnega pomena, s to dirko je narejen prvi sklop priprav preden se selim na Tenerife. Zadovoljna sem, da sem končala še eno etapno dirko, spoznala nov teren in nekoliko drugačne pogoje. Teren tukaj ni enakovreden tistemu doma, ne z vidika tehnike, ne z vidika zabavnosti, so pa tukaj drugačne razmere iz katerih lahko veliko pridobim. Sama recimo veliko treniram na dolgih vzponih, tukaj pa so dolge ravnine, kakršnih doma ni. Z vsem skupaj sem tako zadovoljna in čutim, da sem odlično izkoristila čas na otoku,« je razplet dirke in potek priprav komentirala Žakljeva.

(Foto: Grega Stopar)