Po odličnih pripravah čas za branjenje zmage

Po odličnih pripravah čas za branjenje zmage

Ljubljana, 11. septembra – V natrpanem kolesarskem koledarju ne mine več teden, ko Slovenci vsaj na eni od dirk ne bi bili pod drobnogledom. V naslednjih dneh bo na očeh javnosti Jan Tratnik, ki je opravil glavni del priprav za svetovno prvenstvo, na dirki po Slovaški pa bo do nedelje branil lansko skupno zmago.

Tratnik je bil letos v odlični formi od samega začetka sezone, za zaključek in njegov glavni cilj – vožnjo na čas v Innsbrucku – pa se je pripravljal na Tirolskem. »Priprave so mi odlično uspele. Po klasiki v Hamburgu sva s Primožem Rogličem opravila višinske priprave v Kuhtaiu in si ogledala vse proge, ki jih bomo prevozili na svetovnem prvenstvu. Tam sem časovno treniral veliko, a treningi niso bili intenzivni, te so sledili po povratku domov, ko sem glavnino časa preživel na kolesu za kronometer,« je bil Tratnik zadovoljen z zadnjim mesecem dni, a upa, da tista prava tekmovalna forma še prihaja.

Noge želi vnovič navaditi na intenzivnost dirk

»Iz dneva v dan je bilo vidno, da se moja forma vzpenja, vsak trening sem se počutil bolje. Mislim, da so bile vse priprave za SP odlično načrtovane in izpeljane. Z ekipo smo se odločili, da bom za zadnje stopnjevanje forme odpeljal še dirko po Slovaški. Tam branim lansko zmago, moj prvi cilj dirke pa je, da noge vnovič navadim na intenzivnost, ki jo s seboj prinašajo dirke. Nobenega rezultatskega pritiska nimam, dirkal bom na polno, če pa bo to na koncu zadoščalo za dobro uvrstitev, pa še toliko bolje,« je cilje na Slovaškem opisal Tratnik. Imel bo tudi družbo kolesarjev Adrie Mobila, ki na dirko prve kategorije prihajajo z Gorazdom Perom, Radoslavom Rogino, Dušanom Rajovićem, Aljažem Jarcom, Gašperjem Katrašnikom, Žigo Grošljem in Josipom Rumacom. Največ možnosti za dober rezultat bo imel Rajović v zadnji šprinterski etapi.

Izboljšave so vidne že celo sezono

Novomeščani nato odhajajo domov, Tratnik pa bo takoj nadaljeval pot proti Avstriji.: »Takoj po Slovaški potujemo v Avstrijo, kjer bomo naredili še mini trening kamp pred ekipno vožnjo na svetovnem prvenstvu. Nato pa sledi moj glavni cilj sezone, posamični kronometer. Sem optimist, pripravljen sem bolje kot lani, izboljšave so vidne že celo sezono in optimistično pričakujem dober rezultat. Na cestni dirki pa se bom povsem podredil Primožu in ekipi.«

Dirka po Slovaški se danes začenja s prologom, kjer bo Tratnik takoj med favoriti vsaj za prvo deseterico.