Po Rogličevem padcu so se razblinile sanje o kolajni

Po Rogličevem padcu so se razblinile sanje o kolajni

Innsbruck, 30. septembra – Svetovno prvenstvo na Tirolskem se je žal zaključilo brez rezultatskega presežka, čeprav je slovenska izbrana vrsta tudi v nedeljo dirkala izjemno. Vsa osmerica je imela dirko povsem pod nadzorom do 60 kilometrov pred ciljem, ko je Roglič pristal na tleh in kolajna je splavala po vodi.

Primož Roglič je bil v najožjem krogu favoritov za odličja in tudi slovenska reprezentanca je dirkala tako. V prvem delu sta Jan Tratnik in Grega Bole opravila ogromno dela na čelu glavnine in pomagala pri lovljenju ubežnikov, nato je njuno mesto zasedel Simon Špilak in se vozil povsem v ospredju, Matej Mohorič pa je Rogliča držal izven težav. Nato pa je na vrhu vzpona v desnem zavoju Roglič pristal na tleh.

»Padel sem, ni bilo najbolj prijetno. Na koncu je celotna ekipa dala svoj maksimum. Boril sem se do konca. Potrošil sem preveč moči z lovljenjem. Muka mi je bila priti čez zadnji klanec. Ni bilo možnosti, da odnehamo. Prišli smo se boriti, pokazali smo karakter. Hvala vsem fantom in navijačem, res je bilo lepo videti toliko Slovencev in slovenskih zastav,« je današnjo dirko opisal Roglič.

Pojasnil je tudi, da do padca prišlo, ko se je zapel v vrečo na okrepčevalni postaji, ob padcu pa si je odrgnil bok ter ramo in poškodoval kolesarski čevelj. »Imam rezervne čevlje v avtu, ampak če ostaneš sam, jih ne moreš zamenjati,« je dodal z grenkim priokusom.

»Ob lovljenju s Špilakom in Polancem smo potrošili celega boga, da smo prišli nazaj. Konec koncev je bilo to proti koncu dirke. Vsaka malenkost energije na koncu šteje. Smo razočarani, malo smo lahko. Če potegnemo črto, glede na razplet si nimamo kaj očitati. Lahko gremo ponosni naprej,« je zaključil Roglič, ki upa, da bo zaradi posledic padca lahko kmalu spet dirkal, saj si želi unovčiti vse težke treninge, ki jih je opravil v zadnjih tednih.

»Od začetka nam je šlo vse po načrtu. Zadali smo si, da gremo v prvi beg, le če bodo v njem velike reprezentance. To se ni zgodilo. Odločili smo se, že včeraj na sestanku, da bomo s štirimi kolesarji skušali držati dirko čim bolj skupaj. Super je bilo, ker je bila velika prednost in velika nacije niso začele z napadi,« je prvih 200 kilometrov dirke komentiral selektor Hauptman.

»Potem pa je prišel nesrečen trenutek, ko je Primož padel v najtežjem delu, ko se je dirka začela odvijati. Na koncu vzpona v avtomobilu nikakor nismo mogli priti do njega. Žrtvovala sta se Jan Polanc in Simon Špilak, ki sta res naredila odlično delo. Primoža sta pripeljala nazaj v dirko. Tu smo porabili toliko energije, da je za rezultat zmanjkalo moči,« je zaključil Hauptman.

Roglič je na koncu končal na 34. mestu, najboljšo slovensko uvrstitev na tem svetovnem prvenstvu je tako dosegel Tadej Pogačar, ki je dirko mlajših članov končal na sedmem mestu.