Pogačar in Roglič zmlela tekmece

• Pogačar in Roglič zmlela tekmece

Nov nepozaben dan za slovensko kolesarstvo! Tadej Pogačar in Primož Roglič sta z dvojno zmago v peklenskem zaključku 13. etape Dirke po Španiji ugnala vso konkurenco.

Ljubljana, 6. september

pogacarroglicSlovenska asa sta na zaključnem vzponu na izjemno strmi Los Machucos prestavila v prestavo višje in družno prispela v cilj. Roglič ni napadel etapne zmage in drugič na letošnji Vuelti je roke visoko v zrak dvignil izjemni Pogačar, ki je takoj po prihodu v cilj dejal: “Nisem mislil, da se bom na zadnjem klancu počutil tako dobro. Želel sem le preživeti. Na koncu pa se je izšlo sijajno. Po radijski zvezi sem slišal, da nama nihče ne more slediti. Zelo, zelo sem vesel.” Najbolj je v primerjavi z Rogličem izgubil Kolumbijec Miguel Angel Lopez, ki je zaostal več kot minuto in je v skupnem seštevku padel na četrto mesto, “pridno” pa sta si sa dodaten zaostanek nabrala tudi Španec Alejandro Valverde in še en Kolumbijec Nairo Quintana.

Roglič se je še bolj utrdil v vodstvu skupne razvrstitve. Zdaj ima Dve minuti in 25 sekund prednosti pred Valverdejem, tretji pa je že Pogačar, ki zaostaja tri minute in sekundo. Noro! In kaj je povedal Roglič, ki je na Iberskem polotoku v izjemni formi? “Lepo je biti na vrhu. Bila je velika borba, mislim, da je danes uspešen dan za slovensko kolesarstvo. Bomo videli, kaj bo v Madridu, a zaenkrat kaže zelo dobro. Imam spodobno prednost, a do konca je še daleč. Čaka nas še nekaj izjemno težkih dnevov, zaenkrat pa je vse v redu.”

13. etapa: Bilbao-Los Machucoslbao (166,4 km):
    1. Pogačar (Slo) 4;28:26
    2. Roglič (Slo) isti čas
    3. Latour (Fra) + 0:27
    4. Valverde (Špa) isti čas
    5. Quintana (Kol) isti čas
    6. Majka (Pol) isti čas
    7. Lopez (Kol) + 1:01
    8. Brambilla (Ita) + 1:08
    9. Soler (Špa) isti čas
    10. Kelderman (Niz) isti čas

35. Novak (Slo) + 5:18