Pogačar na Portugalskem do zmage in rumene majice!

Pogačar na Portugalskem do zmage in rumene majice!

Foia, 21. februarja – Veliki talent svetovnega kolesarstva Tadej Pogačar je že na svoji drugi dirki v članski konkurenci prišel do neverjetnega uspeha – dobil je drugo etapo dirke ekstra kategorije po Algarvu, v zaključku je ugnal slovita kolesarska imena. Pogačar je z zmago prevzel tudi skupno vodstvo na dirki.

»Etapa se je razpletla sanjsko, že na drugi dirki sem prišel do zmage med profesionalci, to je zame res poseben dan. Imam tudi rumeno majico vodilnega, seveda bomo naredili vse, da jo zadržimo čim dlje, mogoče tudi do konca. Že jutri me čaka velik test v vožnji na čas, nato pa bomo videli, kakšno bo stanje,« je svoj odličen dan v slikoviti pokrajini Algarve opisal Pogačar.

pogačar

Pogačar je do zmage prišel v velikem slogu. Na zadnjem vzponu je ekipa Sky narekovala ritem za svojega kapetana Wouta Poelsa. Kolesarji so počasi odpadali iz vodilne skupine, tudi Fabio Aru je hitro zašel v težave in vlogo ekipnega vodje prepustil Tadeju Pogačarju. Dolgo časa je bil ob njem tudi Simon Špilak, ki je popustil šele pred zadnjim kilometrom. V ospredju je takrat ostalo le še deset kolesarjev, nato pa je napadel Amaro Antunes.

Jutri kronometer, do konca še tri etape

V lov za njim se je pognal Enric Mas in tako prehitro “postrelil” svoje naboje, v šprintu pa je najbolje kazalo Poelsu, dokler ni mimo njega švignil Pogačar in zmagoslavno dvignil roki v zrak. Prevzel je vodstvo v skupnem seštevku, v naslednjih dneh pa se obeta napet boj za rumeno majico, že jutri na kronometru bo imel Pogačar precej dela, da jo bo zadržal.

Zmaga na drugi dirki v konkurenci profesionalcev in to pri le 20 letih je izjemen uspeh in potrditev, da se Tadeju Pogačarju v profesionalnem kolesarstvu obetajo velike stvari.