Pogačar najbolj obetavni mladi športnik v Sloveniji

Pogačar najbolj obetavni mladi športnik v Sloveniji

Ljubljana, 20. decembra – Na podelitvi priznanj za športnika leta v Cankarjevem domu so bili v ospredju tudi kolesarji. Primož Roglič je v izboru za športnika leta zaostal le za Luko Dončićem, zbral je kar 163 glasov športnih novinarjev, ki so sodelovali v izboru. Laskavo nagrado je prejel tudi Tadej Pogačar, ki je postal najbolj obetavni slovenski športnik.

Roglič tokrat proti Dončiću, ki je dvignil na noge tako slovensko kot ameriško športno javnost, ni imel realnih možnosti za zmago, že z drugim mestom in velikim številom glasov pa je dobil potrditev, da je trenutno eden najbolj izstopajočih športnikov v Sloveniji.

Da kolesarstvo ni ostalo brez posamične nagrade, je poskrbel Tadej Pogačar, ki je bil izbran za najbolj perspektivnega mladega športnika v Sloveniji. Pogačar si je ta naslov prislužil z izvrstnim dirkanjem skozi celotno sezono, pika na i pa je bila zmaga na dirki Tour de l’Avenir. V teh dneh se Pogačar mudi na prvih pripravah z ekipo, enako velja za Rogliča, zato sta bila na podelitvi nagrad za športnike leta odsotna.