Pogačar najboljši še v Furlaniji

Pogačar najboljši še v Furlaniji

Gorica, 10. septembra – Mladi up slovenskega kolesarstva Tadej Pogačar je končni zmagovalec tridnevne dirke po Furlaniji – Julijski krajini. V današnji tretji etapi, ki se je po 157,5 kilometra končala v Gorici, je član ekipe Ljubljana Gusto Xaurum brez težav zadržal skupno vodstvo in se veselil še druge velike skupne zmage v zadnjem mesecu dni.

»Počutil sem se zelo dobro že na etapi na Matajur, kjer smo tudi prišli do majice vodilnega, zadnji dan pa je ekipa lepo kontrolirala tempo na čelu glavnine in nevtralizirala vse pobege, prav veliko jih ni bilo in zato smo lahko v miru uživali v dirki. Zame je po zmagi v Franciji vse to le še češnja na torti, le pika na i.«

Dirka po Friuliju je bila zadnji pravi test pred Innsbruckom, kjer bo na cestni dirki med favoriti za mavrično majico. »Termin dirke po Furlaniji je bil odličen, sem sredi priprav na Innsbruck in če bo vse potekalo po načrtih, bom tudi tam v dobri formi in z malo sreče mi lahko uspe odličen rezultat.«

Pogačar je poleg rumene majice za zmago v skupnem seštevku osvojil še belo za najboljšega mladega kolesarja. Devetnajstletnik je v skupnem seštevku slavil z 19 sekundami prednosti pred Rusom Dmitrijem Sokolovom in z eno minuto ter 44 sekundami pred Italijanom Andreo De Renzo.

Omenjeno dirko je leta 2013 zmagal tudi Jan Polanc, pred njim pa denimo tudi Italijana Diego Rosa, zdajšnji član ekipe Sky, ter Gianluca Brambilla, kolesar Treka.