Pogačar napadal, nato pa končal na 5. mestu

Pogačar napadal, nato pa končal na 5. mestu

Krnov, 2. junija – Slovenska kolesarska reprezentanca do 23 let se meri na dirki miru na Češkem, ki šteje tudi za Pokal narodov. V težki drugi etapi je bil odličen Tadej Pogačar, ki je po napadu v zaključku končal na petem mestu, v skupnem seštevku se je povzpel na šestega.

Dirka se je začela s prologom, druga etapa na dirki pa je bila tudi najbolj zahtevna. Dobil jo je prvi favorit za zmago, Švicar Marc Hirschi, blizu velikemu uspehu na zelo prestižni dirki za kolesarje do 23 let je bil tudi Tadej Pogačar. Kolesar Ljubljane Gusto Xaurum je napadel pet kilometrov pred ciljem in se bližal etapni zmagi, a so ga zasledovalci ujeli v zadnjem kilometru, tako da je etapo končal na petem mestu.

pogačar

Za Hirschijem je zaostal za 14 sekund, v skupnem seštevku pa je vodstvo prevzel še eden od favoritov, Italijan Samuelle Battistella. Pogačar se je iz 16. povzpel na šesto mesto, za Battistello pa zaostaja za 32. sekund. Dirka miru se bo z zadnjo etapo zaključila jutri, slovenska reprezentanca pa spet pridno nabira točke za Pokal narodov.