Pogačar skupno tretji na Istrski pomladi

• Pogačar skupno tretji na Istrski pomladi

V Umagu se je s tretjo etapo končala kolesarska dirka Istrska pomlad. Skupni zmagovalec je postal Norvežan Krister Hagen (Coop). Od Slovencev se je najbolje odrezal Tadej Pogačar (Ljubljana Gusto Xaurum), ki je bil skupno tretji, za Norvežanom je zaostal deset sekund. Drugi je bil Danec Kasper Asgreen (Virtu) s štirimi sekundami zamude.

Zadnjo etapo od Pazina do Umaga, dolga 156 kilometrov, je sicer dobil Latvijec Emils Liepins (One Pro Cycling), ki je v ciljnem sprintu etape ugnal Italijana Filippa Fortina in Nemca Maxa Kanterja. Od Slovencev je bil najvišje Rok Korošec (My Bike – Stevens) s petim mestom. Med deseterico je bil tudi Pogačar na osmem mestu.

V skupnem seštevku je zmagal Norvežan Krister Hagen (Team Coop), drugi je bil Danec Kasper Asgreen (Team Virtu Cycling), na odličnem tretjem mestu pa se je znašel Tadej Pogačar (Ljubljana Gusto Xaurum). Žiga Horvat (Adria Mobil) je osvojil majico najboljšega na gorskih ciljih.

Etapa se je začela v dežju. Kmalu po štartu je pobegnil Žiga Horvat (Adria Mobil) in si privozil 15 sekund prednosti pred glavnino, vendar je bil kmalu ujet. Po spustu z Vižinade je ponovno pobegnil s tremi kolesarji, klubskim kolegom Dušanom Rajovićem in Nilsom Eekhoffem (Development Sunweb) ter Tomom Wirtgenom (Ago Aqua Service) in pobral točke na gorskem cilju. Ubežniki so bili kasneje ujeti, ponovno pa so s pobegom poskusili Matic Grošelj (Ljubljana Gusto Xaurum) in Jan Barta (Elkov Author). Kljub poskusom pobega se je za zmago ponovno borila glavnina.

Tadej Pogacar_Istarsko Proljece_2018

(vir: prijavim.se, foto: Mario Stiehl)