Pogačar v Baskiji za las ob zmago

Pogačar v Baskiji za las ob zmago

Vittoria-Gasteiz, 11. aprila – Tadej Pogačar je na dirki po Baskiji zelo razpoložen, v četrti etapi ga ni ustavilo niti močno deževje, na koncu pa je za las ostal brez zmage, za pol metra ga je v šprintu prehitel Max Schachmann. Po zaslugi sredine smole Pogačar še ni v deseterici, a bodo jutri razlike v skupnem seštevku nedvomno večje.

Četrta etapa je bila zelo razgibana, zadnji vzpon pa premalo selektiven, da bi prišlo do večjih razlik. Vseeno je Adam Yates poizkusil in nekaj metrov prednosti si je privozila četverica kolesarjev, ob Yatesu in Pogačarju še Schachmann in Jakob Fuglsang. Pogačar je kilometer pred koncem na spustu že poizkusil z napadom, a so bili tekmeci pozorni, nato je odločil šprint.

Pogačar ga je začel iz prvega položaja in nekoliko prezgodaj, vmes se je že zdelo, da se pelje zmagi naproti, a mu je zmanjkalo malo energije in Schachmann, vodilni v skupnem seštevku, mu je v samem zaključku “prilezel” mimo. Drugo mesto je le še ena potrditev, da je Pogačar v izvrstni formi.

Bil bi tudi v igri za stopničke v skupnem seštevku, a je imel v sredini etapi smolo. Julian Alaphilippe se je zapletel v padec s kopico favoritov, med njimi je bil tudi Pogačar, ki se na srečo ni huje poškodoval, je pa izgubil minuto v skupnem seštevku in je trenutno na 16. mestu. Jutri sledi najtežja etapa dirke z zelo strmim zadnjim vzponom, kjer bodo nastale večje razlike in če bo Pogačar pokazal podobno dobro pripravljenost kot danes, se lahko prebije v prvo deseterico.