Pogačar že v Avstraliji prvič med profesionalci

Pogačar že v Avstraliji prvič med profesionalci

Adelaide, 5. januar – Tadej Pogačar je s prvim januarjem 2019 tudi uradno postal član ekipe UAE Emirates, s katero je že ob koncu minulega leta opravil prve skupne priprave. Pogačar na prvo priložnost za dokazovanje v novem dresu ne bo čakal dolgo, v UAE Emirates so ga uvrstili v ekipo že za dirko svetovne serije Tour Down Under, ki se bo začela 15. januarja v Avstraliji.

“Želim dobro nastopati v prvem delu sezone, osredotočil se bom na enotedenske dirke, odvozil pa bom tudi nekaj enodnevnih klasik, najbrž dve ali tri. Cilj prve sezone bo, da se čim več naučim in pomagam sotekmovalcem do dobrega rezultata, hkrati pa vseeno upam, da bom dobil tudi kakšno priložnost, da dokažem, kaj zmorem,” je Pogačar povedal v pogovoru za revijo Rouleur.

Pogačar bo imel v Avstraliji tudi družbo ekipnega kolega in prijatelja Jana Polanca, ki bo v deželi tam spodaj prav tako začel sezono. Prvo ime ekipe UAE Emirates bo Diego Ulissi, ki bo na kratkih in strmih avstralskih vzponih zelo nevaren.