Pogačar že v formi

• Pogačar že v formi

Tadej Pogačar (Team UAE Emirates) je dobil drugo etapo Dirke po Valencii in prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. Slovenski uspeh sta dopolnila še Jan Polanc (Team UAE Emirates) z 11. in Matej Mohorič (Bahrain-McLaren) z 12. mestom.

7. februar

PogacarTadejDruga etapa petdnevne Dirke po Valencii se je končala z dvokilometrskim vzponom v Culleri. Na njem je imel največ moči 21-letni Pogačar, ki je ugnal veterana Alejandra Valverdeja (Movistar). Tretje mesto je osvojil Belgijec Dylan Teuns (Bahrain-McLaren). “Danes sem presenetil samega sebe. Bila je dobra etapa, tudi ciljni vzpon je bil primeren zame, toda zmage nisem pričakoval, saj po dolgem premoru nikoli ne vem, v kakšni formi sem. Zagotovo bomo naredili vse, da bi zadržali majico vodilnega do konca,” je po zmagi dejal Pogačar. Izkazala sta se tudi Polanc in Mohorič, ki sta na 11. oziroma 12. mestu za Pogačarjem zaostala za pet sekund. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je z nekaj več kot štirimi minutami in pol zaostanka v cilj prispel kot 83. Danes bo na sporedu tretja etapa med Orihuelo in Torreviejo (175 km), v kateri se bodo za zmago udarili šprinterji.

Bauhausu tretja etapa po Savdski Arabiji

Tretja etapa Dirke po Savdski Arabiji se je končala s skupinskim šprintom. Zmage se je veselil Nemec Phil Bauhaus (Bahrain-McLaren). Grega Bole in Jan Tratnik (oba Bahrain-McLaren) sta zaostala, prvi je zasedel 73. mesto, drugi pa 99. V skupnem seštevku vodi Bauhaus, ki ima tri sekunde prednosti pred Portugalcem Rui Costo (UAE Team Emirates).

KZS
    Foto: Bettini Photo