Pogačar zmagovalec poletape na Dirki miru

Pogačar zmagovalec poletape na Dirki miru

Tadej Pogačar je na Dirki miru na Češkem v petkovi popoldanski poletapi osvojil prvo mesto, v cilj je prišel z istim časom kot Norvežan Ludvik Holstad in Belgijec Laurens Huys, naslednji kolesarji so prišli skozi cilj v skupini, ki je zaostala tri sekunde. V njej je bil Žiga Jerman, ki je bil 14., Žiga Horvat 24., Jaka Primožič 24., Martin Lavrič 47., Nik Čemažar pa 102.

»Danes je bil kar težak dan, zjutraj je bil kronometer, na katerem se mi ni vse ‘poklopilo.’ Popoldne pa je bila krajša etapa, ki je bila ravninska in sem šel zadnjih sedem kilometrov v beg. Prišli smo skupaj do cilja, kjer sem jih presprintal. Sem zelo zadovoljen, saj je to največja zmaga do zdaj. Največje zahvale gredo celotni ekipi,« je razložil Pogačar.

Že dopoldan v kronometru se je s četrtim mestom izkazal Jaka Primožič, ki je tudi najbolje uvrščen Slovenec v generalni razvrstitvi. V prvi etapi, ta je bila v četrtek, je bil najboljši Slovenec Primožič, ki je na 14. mestu zaostala eno minuto in 18 sekund.

»Danes popravljali napake od včeraj. Primožič je bil četrti na kronometru, v zadnjih letih eden boljših rezultatov. Popoldan zmaga, ki na generalno ni vplivala. Jutri je kraljevska etapa, dva vzpona nas čakata. Računamo na napad Primožiča in Pogačarja, da se premakneta naprej. Računam, da se da priti do tretjega mesta,« pa napoveduje selektor Andrej Cimprič.

Foto: Jure Gašperin