Pogačarju VN Mateja Mohoriča

• Pogačarju VN Mateja Mohoriča

Od petka do nedelje je Kranj gostil kolesarski praznik. Kolesarski klub Sava Kranj je organiziral Slovenia junior tour – Veliko nagrado Mateja Mohoriča, rekreacijsko dirko po ulicah Kranja, nočni kriterij in glavno dirko vikend – 47. veliko nagrado Kranja – memorial Filipa Majcna. Osrednji dogodek kolesarskega konca tedna je bila zadnje omenjena dirka, ki jo je po 115,5 kilometrih dobil Madžar Peter Kusztor, drugi je bil Italijan Mattia de Marchi, tretji Hrvat Matija Kvasina, četrti pa najboljši Slovenec in član domačega kluba Gašper Katrašnik. Andi Bajc je bil šesti, v desterici je končal še en Slovenec, in sicer Robert Jenko pa 10. mestu. Nočni kriterij za moške elite in U23 je pripadel Davidu Peru, drugi je bil njegov moštveni kolega iz Adrie Mobila Jon Božič, tretji pa Azerbajdžanec Samir Jabrayilov. Med mlajšimi mladinci sta na prvem in drugem mestu končala dva člana KK Grega Bole, David Kosovel pred Petrov Šrancem, tretji je bil Savin Luka Eržen. Med starejšimi mladinkami je bila prva Katja Jeretina, med ženskami elite Tina Perše iz Calcit bike team pred Alenko Novak iz BTC City Ljubljane. Skupni zmagovalec velike nagrade Mateja Mohoriča je postal Tadej Pogačar iz Radenske, ki je dobil tudi prvo etapo. Drugo etapo je zmagal Tilen Finkšt iz Radenske, na prologu je bil najhitrejši Matic Katrašnik iz kranjske Save.

Foto: FB stran Radenske Roga