Polanc hiter v Omanu, Mohorič pa v Andaluziji

Polanc hiter v Omanu, Mohorič pa v Andaluziji

Ljubljana, 20. februarja – Etapna dirka ekstra kategorije po Omanu je danes dosegla vrhunec s kraljevsko etapo in ciljem na Zeleni gori, kjer je Jan Polanc še enkrat več potrdil dobro formo. Odlično sta dirkala tudi Matej Mohorič v Andaluziji in Tadej Pogačar v Algarvu.

Polanc je v Omanu zelo dobro razpoložen, čeprav je bil v prvih etapah v službi ekipnega kapetana Ruija Coste. Portugalec je bil tudi danes zelo hiter, končal je na četrtem mestu v etapi, Polanc pa le tri mesta za njim, za zmagovalcem Aleksejem Lutsenkom je zaostal za 23 sekund. V skupnem seštevku je Polanc že šesti, pred zadnjo etapo pa za prvo peterico zaostaja za 11 sekund.

Mohorič dobro začel v Andaluziji

moho

Danes sta se začeli tudi etapni dirki po Andaluziji in Algarvu. V Andaluziji je Mateju Mohoriču pripadla kapetanska vloga v ekipi Bahrain Meride, prva etapa pa se je končala s peklensko strmim in dober kilometer dolgim ciljnim vzponom do Citadele. Mohorič se je odrezal zelo dobro, etapo je dobil Tim Wellens, takšni zaključki so mu pisani na kožo, Mohorič pa je na 11. mestu zaostal 13 sekund: “Ponosen sem na svoje ekipne kolege, danes so opravili izvrstno delo. Moj rezultat ni bil najboljši, ampak mislim da lahko v naslednjih dneh še popravimo mesto v skupni razvrstitvi. Noge še niso bile čisto prave, a za pomembne dirke v marcu smo na pravi poti.” Na dirki je v ekipi Bahrain Meride tudi Luka Pibernik, ki je na 68. mestu zaostal 2:10.

S šprintersko etapo se je začela tudi dirka po Algarvu, Tadej Pogačar pa je takoj pokazal, da tudi na Portugalskem misli resno. Čeprav šprinti niso njegova specialiteta, se je odlično boril z najhitrejšimi v pelotonu, najboljši je bil Fabio Jakobsen, Pogačar pa je končal na 13. mestu v času zmagovalca.