Polona Batagelj je zaključila tekmovalno kariero

Polona Batagelj je zaključila tekmovalno kariero

Ljubljana, 21. novembra – Devetkratna slovenska državna prvakinja Polona Batagelj se je po desetih letih profesionalne kariere odločila, da kolo obesi na klin.

»Kolesarstvo mi je dalo zelo veliko in tudi jaz sem mu dala vse, kar sem lahko. Za nič mi ni žal, to so bila lepa leta, v katerih sem veliko dosegla, zdaj pa je čas za novo poglavje v življenju,« pravi Batageljeva, ki je orala ledino slovenskega ženskega profesionalnega kolesarstva.

Leta 2008 je prestopila med članice in se odpravila v Italijo: »Tam sem se ogromno naučila, kako se sploh peljati v skupini, kaj pomeni biti profesionalna kolesarka.« Nato se je preizkusila še v Španiji, leta 2012 pa je sprejela povabilo takrat še amaterske ekipe Poleta, ki se je pozneje razvila v profesionalno ekipo BTC City Ljubljana. »Sploh se ne zavedamo, kaj to pomeni za slovensko kolesarstvo, da imamo profesionalno ekipo. Puncam, ki prihajajo, bo v naslednjih letih precej lažje, prepričana sem, da nas čaka svetla prihodnost in z veseljem bom spremljala njihove rezultate,« je še povedala Batageljeva.

Vrhunec: OI v Londonu

Njen najboljši dosežek je 10. mesto iz dirke svetovne serije GP Plouay iz leta 2017, a Primorka izpostavlja še bolj prelomno točko svoje kariere: »Najbolj v spominu mi bo ostal nastop na olimpijskih igrah v Londonu, to so sanje vsakega športnika, ki so se pred tem zdele povsem nedosegljive. Zagotovo je to dosežek, na katerega sem najbolj ponosna.«

Kot pravi, je ideja o prenehanju profesionalne kariere v njej zorela dolgo: »Takšne odločitve ne sprejmeš čez dan, vendarle gre za življenjsko prelomnico. Vse bolj sem premišljevala o tem in prepričana sem, da je zdaj prišel zame pravi trenutek. Zagotovo bom ostala na tak ali drugačen način povezana s kolesarstvom.«