Prevlado Bahraina je kronal Matej Mohorič

Prevlado Bahraina je kronal Matej Mohorič

Mirna Peč, 24. junija – Dolenjska je gostila državno prvenstvo, kjer je imela Bahrain Merida veliko številčno premoč. Taktični načrt se jim je izšel za čisto desetko, majico državnega prvaka bo nosil Matej Mohorič, na odru za zmagovalce sta se zvrstila še Domen Novak in Luka Pibernik.

Program v Mirni Peči se je začel že dopoldne, ko so na štart krenile članice, razplet dirke so pričakovano krojile kolesarke BTC City Ljubljana. V zaključek dirke sta skupaj prišli Polona Batagelj in Urša Pintar, ki je v zadnjem ovinku grdo padla, Batageljeva pa je slavila že deveti naslov državne prvakinje.

Vrhunec je bila popoldanska dirka članov in kolesarjev v kategoriji do 23 let. Že v prvem krogu so se naredile manjše razlike, po štirih od petnajstih krogov, dolgih 12 kilometrov, se je na čelu dirke izoblikovala sedmerica. V njej so bili Tadej Pogačar, Simon Špilak, ki je presnetil s prihodom na štart, Matej Mohorič, Domen Novak, Jan Tratnik, Žiga Grošelj in Gregor Gazvoda.

Prekmurec je razmišljal le o naslovu

Špilaka je zanimala le zmaga, bil je zelo agresiven, napadal je in napadal, potem pa ga je s protinapadom presenetil Mohorič in se sam odpeljal proti cilju. Ko je Prekmurca strl še Domen Novak, ga je Mohorič počakal, nato pa je gorenjsko-dolenjska naveza iz vrst Bahraina odlično sodelovala, že dva kroga pred ciljem je bilo jasno, da bosta prav ta dva kolesarja odločala o zmagi.

»To je zmaga cele ekipe, jaz sem si predvsem želel, da zmaga nekdo iz Bahraina, ne glede na to, ali sem to jaz ali ne. Odlično sem se počutil, tudi Domen je bil zelo močan in napade sva tempirala vrhunsko. Ko sva ostala sama, sva šla nekaj časa na vso moč, nato pa mi je Domen pred ciljem prepustil zmago, saj je dejal, da sem bil danes močnejši. Hvala vsem kolesarjem in celi ekipi za ta uspeh, vesel sem, da bom nosil majico državnega prvaka,« je razplet težke dirke na Dolenjskem komentiral Mohorič, ki se je v cilju veselil z Novakom in Luko Pibernikom, ki je dopolnil trojno zmago Bahrain Meride.

Pogačar pokazal svojo moč

Tempu zasledovalne skupine je lahko sledil tudi Tadej Pogačar, ki je v konkurenci najboljših slovenskih profesionalcev z izjemo Primoža Rogliča dokazal, da je že zdaj izjemen kolesar. Na koncu je prepričljivo postal državni prvak med mlajšimi člani, ekipni uspeh Ljubljane Gusto Xaurum pa je z drugim mestom potrdil Izidor Penko.