Primož Roglič je v Ljubljani dobil šampionski sprejem

• Primož Roglič je v Ljubljani dobil šampionski sprejem

Ljubljana, 6. avgusta – Da je Primož Roglič v tem trenutku eden najbolj priljubljenih slovenskih športnikov, že pred ponedeljkovim večerom ni bilo nobenega dvoma. Pred Mestno hišo v Ljubljani ga je pričakala množica navijačev, ki so se želeli še v živo zahvaliti za vse lepe trenutke, ki jim jih je Primož Roglič pričaral na Touru.

»Nisem si predstavljal, kako veliko zanimanje je doma, zato je še toliko boljši občutek, ko prideš domov in zares občutiš to zadovoljstvo in toplino, ki mi jo izkazujejo vsi navijači. Med dirko sem se poizkušal temu nekako izogniti, čeprav sem tudi na najtežjih vzponih čutil, da so v mislih vsi z mano, a je v živo videti, kako Slovenija diha z nami, res nekaj posebnega,« je pred Mestno hišo začel Roglič, vsako njegovo besedo so navijači pozdravili z aplavzom in glasnim navijanjem.

Od konca Toura je resda minil že teden dni, a se zato kolesarska evforija nikakor ni polegla. Rogliča je najprej sprejel predsednik republike Borut Pahor, nato se je na novinarski konferenci posvetil slovenskim novinarjem, pred prihodom na oder pa so ga z dvignjenimi obroči in špalirjem pričakali še reprezentančni kolegi.

Tudi zaradi navijačev je bilo lažje

»V Franciji mi je bilo večkrat zelo težko, utrujen sem bil vsak dan, najhuje pa je bilo na Alpe d’Huezu. Vesel sem, da sem vse težke dni preživel, ne da bi izgubil preveč časa, delali smo napake, a smo se tudi veliko naučili. Šele tako iz razdalje postane jasno, kaj nam je uspelo, nenazadnje o tem pričate tudi vsi vi, ki ste danes prišli v Ljubljano,« je bil navdušen Roglič, ki je na koncu gledalcem in fotografom namenil še zdaj že znameniti telemark.

Na odru u je posebno zbirko najboljših objav predal predsednik kolesarske zveze Tomaž Grm, z darilom se mu je zahvalil tudi častni nizozemski konzul, ki je dejal, da je »Primož nizozemsko ekipo spet naredil veliko«. Rogliču se tokrat ni nikamor mudilo, navijačem se je za čas in pozornost zahvalil tudi s številnimi fotografijami in podpisi in večer se je zaključil v izjemnem vzdušju.

Roglič se zdaj odpravlja novim ciljem naproti, časa za pravi odmor ne bo, kolesarski treningi se nadaljujejo, že 15. avgusta se odpravlja na nove višinske priprave. Vse zato, da bo slovensko in svetovno kolesarsko javnost z novim izjemnim dosežkom razveselil tudi na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, ki bo na sporedu konec septembra.