Primož Roglič postal državni prvak v kronometru

Primož Roglič postal državni prvak v kronometru

Vožnja na čas, ki je kolesarje in kolesarke v različnih kategorijah in na različno dolgih trasah vodila od ljubljanskega trgovskega središča BTC do Domžal in nazaj, je bila že tradicionalno uvod v konec tedna, ki ga bo zaznamovala pričakovana rekordna udeležba na glavni slovenski rekreativni kolesarski prireditvi, maratonu Franja. Postregla z zanimivimi obračuni, na koncu pa je v elitni konkurenci na 44 kilometrov zanesljivo zmagal Roglič.

Član ekipe Lotto Jumbo je s časom 50:51,3 premagal Mateja Mohoriča (Lampre Merida, 52:50,0), tretji je bil Rok Korošec (Radenska Ljubljana) s 54:05,8.

“Rezultat je v redu, a se tale ravnina kar vleče. Sem zadovoljen, imam neke podatke o vožnji in šele drugič v življenju sem vozil nekoliko daljši kronometer. Kar v redu. Vsaka dirka je nekaj posebnega in vedno moraš pristopiti stoodstotno, četudi si v pravi formi. Traso sicer poznam, kolesaril pa po njej še nisem,” je po zmagi dejal Roglič.

Igor Kopše, ki je pred dnevi postal slovenski rekorder v vožnji na eno uro na velodromu v Češči vasi in je tudi večkratni svetovni rekorder med amaterji, je tokrat nastopil na 22-kilometrski razdalji in zmagal s časom 13:22,3.

V konkurenci do 23 let je 44-kilometrsko razdaljo najhitreje premagal David Per (Adria Mobil, 52:53,5), pri ženskah pa je v elitni konkurenci na 22 kilometrov slavila Urša Pintar (BTC City Ljubljana) z 29:21,9 pred Alenko Novak (Adria Mobil, 29:51,7) in Urško Žigart (BTC City Ljubljana, 30:43,2).